"Az ajkai sikerre alapozva kérem az emberek bizalmát"
Ajka egy sikertörténet, hiszen itt mindössze három százalék körüli a munkanélküliség, azaz sikerült végre elérni a teljes foglalkoztatottsághoz közeli helyzetet - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután csütörtökön Ajkán, majd Sümegen járt.
2015. április 9. 15:31

A kormányfő az M1 aktuális csatornán élőben sugárzott nyilatkozatában azt mondta: büszkék vagyunk arra, amit Ajkán közösen elértünk, erre a teljesítményre alapozva kértem az emberek bizalmát.

A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben a kormány sokat költött Ajka városára, az önkormányzat pedig ügyesen hozott munkahelyteremtő beruházásokat oda, ezért 3% körüli a munkanélküliség a településen. „Semmi okom azt feltételezni, hogy az ajkai emberek elfordulnának tőlünk.” Ajka egy sikertörténet, büszkék vagyunk arra, amit közösen elértünk és erre a teljesítményre – nem ígéretre – kéri a miniszterelnök minden ajkai bizalmát.

Az ajkai sikerben szerinte a helyiek munkája, a helyi városvezetés és a kormány segítő politikája is benne van. "Tehát semmi okom azt feltételezni, hogy az ajkai emberek ellenszenvvel fordulnának a mi irányunkba" - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor tárgyalásokat folytatott Sümeg polgármesterével is. Az egyeztetés során azt az új és nagyívű városfejlesztési koncepciót tekintették át, amelynek eredményeként több százmilliónyi forint beruházás és több száz új munkahely jöhet létre. A terv része a püspöki palotáról, a vár teljessé tételéről, lakásépítések bejezéséről és élelmiszeripari beruházásról. „Sümeg új polgármestere élvezi a választók és helyi vállalkozók bizalmát, így jó eséllyel lehet még ragyogóbb a város.” – zárta interjúját Orbán Viktor miniszterelnök. 

A sümegi polgármesterrel - folytatta - a város bátor, ambiciózus fejlesztési terveiről beszélt, amelyekből "kijöhet jó néhány százmillió forintnyi beruházás, és kijöhet belőle több száz munkahely". Példaként említette a sümegi vár "teljessé tételét" és élelmiszer-ipari beruházásokat. Ezekről két hét múlva tárgyal majd a kormány - közölte.

A miniszterelnök arról is szólt, hogy minden választási kampányba be szokott szállni, a kormányfőnek ugyanis dolga, hogy ahol az emberek fontos döntésre készülődnek, oda elmenjen, és találkozzon a választókkal.

Hangsúlyozta, a tapolcai választókerület három nagy településén - Tapolca mellett Ajkán és Sümegen - az elmúlt öt évben "nagyon komoly munkát végeztünk", a helyi vezetők és a kormányzat együtt.

Ajka is egészen más város, mint volt, Tapolca is egy sikeres város, Sümegről pedig csak fantasztikus szavakkal lehet beszélni - mondta Orbán Viktor. Megjegyezte: ez a térség - a Sümegi várral -, minden magyar szívében különleges helyet foglal el.

fidesz.hu - MTI
  • Kövér: Magyarország magyar ország akar maradni
    Kövér László azt mondta: a több mint ezeréves Kárpát-medencei magyar történelemben "egy demokratikusan megválasztott Országgyűlés által 2011-ben megalkotott első írott alkotmányunk szerint mi, magyarok a jövőben is önrendelkező és cselekvőképes államban, önazonosságát megőrző nemzetként és demokratikus jogrendben akarunk élni".
  • Csatanyerés a keresztény önvédelemben
    A kereszténységet ennél bőszültebben már alig lehet támadni! Ne feledjék, a keresztényüldözés a XXI. század legjelentősebb emberi jogi válsága. A világban soha nem látott mértékben tombol a keresztényüldözés! Naponta átlagosan nyolc keresztényt gyilkolnak meg, és mintegy 260 millió hívő van kitéve üldöztetésnek.
  • Éric Zemmour: Magyarországnak igaza van
    Éric Zemmour kifejtette, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokságot is – mint oly sok nagyszabású sportversenyt – foglyul ejtették különféle lobbik és mozgalmak, amelyek felhasználják a népszerű sportokat és sporteseményeket saját kisebbségi ideológiájuk terjesztésére.
MTI Hírfelhasználó