Ferenc pápa elítélte a genderelméletet
Ferenc pápa elítélte szerdán a társadalmi nemeket hirdető genderelméletet, és - mint mondta - összefüggést gyanít a modern társadalom bizalmi válsága és a férfi-nő kapcsolat válsága között.
2015. április 15. 16:52

A katolikus egyházfő a római Szent Péter téren tartott általános audienciáján a nemek szerepéről szólva megállapította, hogy az egyre gyakrabban válságba jutó kapcsolatok társadalmában a férfiak és nők közötti szövetség "újbóli felfedezésére" van szükség.

"A nemek közötti különbségek elhomályosítása nem megoldást hoz, hanem problémát gerjeszt" - jelentette ki a katolikus egyházfő. Hozzátette, hogy a kortárs kultúra új tereket nyitott meg és új szabadságot adott, miközben kétségeket támasztott. Ferenc pápa kifejezte azon reményét, hogy a genderelmélet nem a modern társadalom frusztrációjának és beletörődésének a kifejezése, amely a szexuális különbségeket éppen azért akarja eltörölni, mert nem tudja vállalni őket.

Az egyházfő kijelentette, hogy a házassági családi kötelék "komoly dolog, és nem csak a hívőknek". Arra kérte az értelmiségieket, hogy ne kerüljék el a foglalkozást ezzel a problémával. Ferenc pápa hangoztatta, hogy növelni kell a nők szerepét a társadalomban és az egyházban. A család és a házasság, valamint a házasságon kívüli párkapcsolatok a központi témái az októberben a Vatikánban rendezendő rendkívüli püspöki szinódusnak.

Ferenc pápa kijelentéseire reagálva az olasz melegek és leszbikusok szervezetei kijelentették, hogy a Vatikánban egyre erősebb "a szexuális különbségek miatti rögeszme", és a genderelmélet támadása a melegek és a nők ellen irányul.

hirado.hu - MTI
 • Szomorú séta ezzel a Gergővel
  Azt, hogy máris zöldebb és szabadabb lett a főváros, szép szülővárosom, nem kérdés, azt csak a hülye nem érzi.
 • Karácsony Kommün
  Hát igen, nagy pártokhoz, vagy egy fővároshoz azért komoly vezetők is kellenek, kellenének. S ha nincsenek, jön a szakadék.
 • A diaszpóra magyarsága azonos súllyal jelenik meg a Kárpát-medence magyarsága mellett
  A diaszpóra magyarsága 2010 óta azonos súlyú és azonos méltóságú nemzetrész a Kárpát-medence magyarsága mellett - hangsúlyozta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Magyar Diaszpóra Tanács IX. plenáris ülésén, csütörtökön Budapesten.
 • Osztogat és tisztogat az ellenzék
  Alpolgármesteri székekben, tanácsnoki tisztségekben és jól fizető cégvezetői pozíciókban landolt több olyan ellenzéki politikus, akiknek pártjai, szervezetei sokat tettek azért, hogy sikerüljön leváltani egy-egy kormánypárti irányítású város polgármesterét. Akadt azonban település, ahol gondot okozott, hogy kevesebb a tisztség, mint az éhes száj.
 • „Károlyi Mihályné” Cseh Katalin
  A Momentum hazafiatlan megnyilvánulásai gyomorfogatók és vészjóslók is. Ők a hazájuk és nemzetük ellen irányuló politizálásban érdekeltek, érdemes lenne kideríteni, hogy kinek a megbízásából.
MTI Hírfelhasználó