Módosulhat a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény
Amikor nyaral az ember, valóban kicsit összefolynak a napok, és kevésbé figyel a vasárnapra - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában annak kapcsán, hogy a Balaton-parti települések mentességért lobbiznak a nyári időszakra szaktárcánál a vasárnapi zárva tartás alól, mondván, így jobban igazodnának a vendégforgalom igényeihez.
2015. április 21. 09:30

Hozzátette: a törvény lehetőséget biztosít arra, hogy külön szabályozzák az ilyen jellegű igényeket. Az államtitkár lehetségesnek nevezte, hogy apró változtatásokat eszközölnek a kereskedelem és a turizmus igényeinek figyelembe vételével.

Úgy gondolja, a szabad vasárnap egyébként jót tesz a turizmusnak. Ausztriában egy felmérés során a válaszadók 94 százaléka nem azt mondta, hogy vasárnap is szeretne dolgozni, hanem azt, hogy vasárnap esze ágában sincs dolgozni – hangsúlyozta.

Mint mondta: a turisztikai, vendéglátó-ipari, szabadidő-ipari szolgáltatók eddig elégedettek a vasárnapi forgalom jelenlegi alakulásával. Ilyen rövid idő alatt pontos statisztikát minderről még nem lehet készíteni, és nem lehet trendekről beszélni – jegyezte meg.

Beszélt arról is, hogy a Rudas fürdővédjegyet kapott, az intézményt nemrég felújították, egy panorámaéttermet kapott, és wellness-részleggel egészült ki. A minősítésnél a fürdő esztétikai megjelenését, a parkok gondozottságát, az igénybe vehető szolgáltatások számát pontozzák. A fürdővédjegyet három évre kapja meg a fürdő, azt követően meg kell újítani.

hirado.hu - Kossuth Rádió, 180 perc
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Szellemi végvárrendszer: megújuló erősség
  Virág Zsoltnak, a Miniszterelnökség Nemzeti kastélyprogram és Nemzeti várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztosnak tett föl kérdéseket a Gondola.
 • Simicskó: a haza védelme nemzeti ügy
  A haza védelme nemzeti ügy, "mindannyiunk közös ügye, bármilyen korosztályhoz tartozzunk, bármilyen pártállásúak is legyünk" - hangoztatta a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke kedden a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban.
 • Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet
  Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet - hangsúlyozta a kormányszóvivő kedden Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó