Módosulhat a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény
Amikor nyaral az ember, valóban kicsit összefolynak a napok, és kevésbé figyel a vasárnapra - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában annak kapcsán, hogy a Balaton-parti települések mentességért lobbiznak a nyári időszakra szaktárcánál a vasárnapi zárva tartás alól, mondván, így jobban igazodnának a vendégforgalom igényeihez.
2015. április 21. 09:30

Hozzátette: a törvény lehetőséget biztosít arra, hogy külön szabályozzák az ilyen jellegű igényeket. Az államtitkár lehetségesnek nevezte, hogy apró változtatásokat eszközölnek a kereskedelem és a turizmus igényeinek figyelembe vételével.

Úgy gondolja, a szabad vasárnap egyébként jót tesz a turizmusnak. Ausztriában egy felmérés során a válaszadók 94 százaléka nem azt mondta, hogy vasárnap is szeretne dolgozni, hanem azt, hogy vasárnap esze ágában sincs dolgozni – hangsúlyozta.

Mint mondta: a turisztikai, vendéglátó-ipari, szabadidő-ipari szolgáltatók eddig elégedettek a vasárnapi forgalom jelenlegi alakulásával. Ilyen rövid idő alatt pontos statisztikát minderről még nem lehet készíteni, és nem lehet trendekről beszélni – jegyezte meg.

Beszélt arról is, hogy a Rudas fürdővédjegyet kapott, az intézményt nemrég felújították, egy panorámaéttermet kapott, és wellness-részleggel egészült ki. A minősítésnél a fürdő esztétikai megjelenését, a parkok gondozottságát, az igénybe vehető szolgáltatások számát pontozzák. A fürdővédjegyet három évre kapja meg a fürdő, azt követően meg kell újítani.

hirado.hu - Kossuth Rádió, 180 perc
MTI Hírfelhasználó