Népirtást követtek el az örmények ellen
Előre megtervezett népirtást hajtottak végre az örmények ellen száz éve az Oszmán Birodalomban - mondta csütörtökön Berlinben a német államfő, aki szerint a történtekkel kapcsolatban vizsgálni kell a német felelősség és bűnösség kérdését.
2015. április 23. 21:44

Joachim Gauck az örmények ellen elkövetett tömeggyilkosságok kezdetének 100. évfordulója alkalmából a berlini evangélikus katedrálisban csütörtök este tartott ökumenikus istentisztelet után elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy a deportálások megtervezésében és végrehajtásában a Német Császárság katonái is részt vettek.

Az akkori német vezetés pedig nem vett tudomást mindazon német megfigyelők és diplomaták információiról, akik felismerték az Oszmán Birodalom vezetőinek népirtásra irányuló szándékát, mert az első világháború közepette nem akarták veszélyeztetni az oszmán törökökkel kialakított szövetségesi viszonyt - mondta a német államfő.

hirado.hu - MTI
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó