Szlovák szavazatokra hajt a Most-Híd?
Lucia ®itňanská korábbi igazságügyi miniszter, a Most-Híd alelnöke a második helyet kaphatja a párt majdani parlamenti választási listáján.
2015. április 28. 11:44

A TASR szlovák hírügynökség információi szerint Lucia ®itňanská korábbi igazságügyi miniszter, a Most-Híd alelnöke a második helyet kaphatja a párt majdani parlamenti választási listáján. A Most-Híd ettől a szlovák szavazatok számának gyarapodását reméli.

A jogász végzettségű Lucia ®itňanská épp egy éve, 2014. áprilisában lépett be a Most-Híd vegyespártba s lett annak alelnöke. Korábban évekig az SDKÚ-ban politizált, 2006-ban, majd 2010 és 2012 között az igazságügyi tárca vezetője volt. Egykori pártjából 2013-ban lépett ki többedmagával a párt vezetésével és irányvonalával való elégedetlenségre hivatkozva. Az összeomló SDKÚ-ból Bugár Béla egyenesen a Most-Híd alelnöki székébe repítette, amely kölcsönös előnyökkel járt. A Most-Híd részéről elsősorban és mindenek előtt azzal, hogy sikerült felmutatnia egy sikeresnek mondható, kormányzati pozícióban is bizonyított (és ott nem annyira elhasználódott) ismert szlovák politikust, aki ráadásul - egyáltalán nem mellékesen - nő. Amint a TASR hírportálja, a webnoviny.sk is megjegyzi: ®itňanská már hosszabb ideje mutatkozik Bugár Béla mellett az országút menti óriásplakátokon, megszólítva ezzel a szlovák szavazókat.

A párt listájának élén egyébként - természetesen - Bugár Béla állna, míg a harmadik és negyedik helyet Simon Zsolt és Solymos László foglalnák el. Azért a feltételes mód, mert az érintettek nem kívánták megerősíteni a TASR információit. ®itňanská azzal hárította el az érdeklődést, hogy egyrészt a kérdés idő előtti, másrészt nem ő hivatott dönteni benne. Szerinte majd ősszel lesz aktuális. Solymos László nem kívánt reagálni a "spekulációkra", míg Simon Zsolt annyit mondott, hogy a jelöltlistáról még nem döntöttek a párt illetékes szervei. 

felvidek.ma
  • Ötödször választották miniszterelnöknek Orbán Viktort
    133 igen szavazattal, 27 nem ellenében, tartózkodás nélkül Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének megválasztották – jelentette be a ma délutáni titkos szavazás után Kövér László házelnök.
  • Kövér László keményen kiosztotta Gyurcsányt
    A bukott miniszterelnök napirend előtti felszólalását nem hagyta szó nélkül a házelnök. Kövér László alaposan helyretette a DK frakcióvezetőjét.
  • Milliárdokért bomlik frakciókra a baloldal
    Súlyos aránytalanságok tapasztalhatók a jelenlegi frakciófinanszírozási rendszerben. Ezt bizonyítja, hogy bár az előző ciklushoz képest kevesebb baloldali képviselő jutott be az Országgyűlésbe, mégis milliárdokkal több állami támogatást kaphatnak. Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint a demokratikus költségek aránytalan megemelkedése miatt felmerülhet a szabályok arányos újragondolása.
MTI Hírfelhasználó