A Kossuth térre fektették az egykori miniszterelnököt
Kedden állítják fel a budapesti Kossuth tér déli oldalán az Andrássy Gyulát ábrázoló, bronzból készült lovas szobrot - közölte az MTI érdeklődésére a Steindl Imre Programiroda vezetője.
2015. május 5. 13:40

Wachsler Tamás programiroda-vezető elmondta: az egykori miniszterelnök szobrának alapzata, posztamense - a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. alkotása - teljes egészében elkészült. Az éjszaka a helyszínre szállították a kétszeres életnagyságú szobrot is - Polgár Botond, Engler András és Meszlényi János szobrászművész alkotását -, teljes rögzítése két-három napig is eltarthat.

A Zala György szobrászművész eredeti műve alapján készített szobor talapzatának oldalán két bronz dombormű is helyet kap, ezek bírálata és készítése még zajlik. A teljes alkotás várhatóan 2016 első felére készül el, az avatás is akkor lesz - ismertette Wachsler Tamás.

Beszámolt arról is: néhány hónapon belül írják ki az építészeti ötletpályázatot a téren álló, a '70-es években épült volt MTESZ-székház átalakítására, amelyet felújítása után az Országgyűlés Hivatala vesz majd használatba. Az épület már az állam tulajdonában van - fűzte hozzá. A SIP vezetője korábban arról számolt be, hogy átépül az épület homlokzata, belsőleg pedig teljes körűen megújul.

hirado.hu - MTI
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó