Uniós igen a méhmióma kezelésére szolgáló készítményre
Engedélyt kapott az Európai Gyógyszerügynökségtől a Richter méhmióma elleni Esmya elnevezésű készítményének hosszú távon való alkalmazására, amely lehetővé teszi a műtét elkerülését, és a méhmióma okozta panaszok megszűnését - mondta el a gyógyszergyár kommunikációs vezetője.
2015. május 25. 15:19

"Az Európai Gyógyszerügynökség pozitív véleményt adott ki a Richter által forgalmazott Esmyára. Ez egy méhmióma kezelésére szolgáló készítmény. A pozitív vélemény abban áll, hogy jóváhagyta azt, hogy az 5 milligrammos Esmyát hosszú távon, megszakításokkal is fel lehessen használni a méhmióma enyhébb és súlyosabb tüneteinek kezelésére, ezzel lehetőség nyílt a készítmény hosszú távú felhasználására. Többszöri kezelés esetén lehetőség van arra, hogy ez egy műtétkiváltó terápia legyen, a betegek szempontjából ez egy nagyon fontos terápiás előrelépés" - emelte ki Beke Zsuzsa.

A Richter kormányzati kapcsolatok és PR vezetője hozzátette: "A forgalom szempontjából pedig azt lehet mondani, hogy az előrejelzésünk, a csúcseladásokra vonatkozóan nem változik, a bejelentésből adódóan 2015-re egyelőre nem is várunk érdemi hatást. A későbbiekben is azért vagyunk óvatosak, mert minden országban eltérő, hogy kibővített indikációra a gyógyszerár-támogatást megkapjuk-e. Németországban és Hollandiában az EU jóváhagyás után az ártámogatást is automatikusan engedélyezik."

"Azt látjuk, hogy a készítménynek folyamatos a felfutása és az orvosok és a betegek részéről is pozitívak a visszajelzések. Az Esmyát jelenleg az összes európai országban forgalmazzuk, Latin-Amerikában pedig a hosszú távú indikációra folyik a törzskönyvezése" - mondta Beke Zsuzsa.

InfoRádió
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Hatvanöt éve végezték ki Tóth Ilonkát, az 1956-os forradalom mártírját
  Az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő kádári megtorlás koncepciós perei közül az egyik legbotrányosabb eljárásban ítélték halálra a 24 éves Tóth Ilonát. A beismerő vallomások ellenére hosszú évek kutatómunkája alapján ki lehet mondani, hogy Tóth Ilona és társai nem követhették el azt a gyilkosságot, amivel vádolták őket.
 • Karácsony Gergely elszólta magát
  Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben.
 • Lengyel–ukrán föderációról álmodnak
  Lengyelországban az utóbbi időben egyre több szó esik a nyilvánosságban egy esetleges lengyel–ukrán föderatív állam létrehozásának esélyeiről. Ez egyelőre nem több fikciónál, nagyrészt a sajtóban vitatkoznak róla, de már politikusok is megszólaltak pró és kontra az ügyben.
MTI Hírfelhasználó