Uniós igen a méhmióma kezelésére szolgáló készítményre
Engedélyt kapott az Európai Gyógyszerügynökségtől a Richter méhmióma elleni Esmya elnevezésű készítményének hosszú távon való alkalmazására, amely lehetővé teszi a műtét elkerülését, és a méhmióma okozta panaszok megszűnését - mondta el a gyógyszergyár kommunikációs vezetője.
2015. május 25. 15:19

"Az Európai Gyógyszerügynökség pozitív véleményt adott ki a Richter által forgalmazott Esmyára. Ez egy méhmióma kezelésére szolgáló készítmény. A pozitív vélemény abban áll, hogy jóváhagyta azt, hogy az 5 milligrammos Esmyát hosszú távon, megszakításokkal is fel lehessen használni a méhmióma enyhébb és súlyosabb tüneteinek kezelésére, ezzel lehetőség nyílt a készítmény hosszú távú felhasználására. Többszöri kezelés esetén lehetőség van arra, hogy ez egy műtétkiváltó terápia legyen, a betegek szempontjából ez egy nagyon fontos terápiás előrelépés" - emelte ki Beke Zsuzsa.

A Richter kormányzati kapcsolatok és PR vezetője hozzátette: "A forgalom szempontjából pedig azt lehet mondani, hogy az előrejelzésünk, a csúcseladásokra vonatkozóan nem változik, a bejelentésből adódóan 2015-re egyelőre nem is várunk érdemi hatást. A későbbiekben is azért vagyunk óvatosak, mert minden országban eltérő, hogy kibővített indikációra a gyógyszerár-támogatást megkapjuk-e. Németországban és Hollandiában az EU jóváhagyás után az ártámogatást is automatikusan engedélyezik."

"Azt látjuk, hogy a készítménynek folyamatos a felfutása és az orvosok és a betegek részéről is pozitívak a visszajelzések. Az Esmyát jelenleg az összes európai országban forgalmazzuk, Latin-Amerikában pedig a hosszú távú indikációra folyik a törzskönyvezése" - mondta Beke Zsuzsa.

InfoRádió
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó