Uniós igen a méhmióma kezelésére szolgáló készítményre
Engedélyt kapott az Európai Gyógyszerügynökségtől a Richter méhmióma elleni Esmya elnevezésű készítményének hosszú távon való alkalmazására, amely lehetővé teszi a műtét elkerülését, és a méhmióma okozta panaszok megszűnését - mondta el a gyógyszergyár kommunikációs vezetője.
2015. május 25. 15:20

"Az Európai Gyógyszerügynökség pozitív véleményt adott ki a Richter által forgalmazott Esmyára. Ez egy méhmióma kezelésére szolgáló készítmény. A pozitív vélemény abban áll, hogy jóváhagyta azt, hogy az 5 milligrammos Esmyát hosszú távon, megszakításokkal is fel lehessen használni a méhmióma enyhébb és súlyosabb tüneteinek kezelésére, ezzel lehetőség nyílt a készítmény hosszú távú felhasználására. Többszöri kezelés esetén lehetőség van arra, hogy ez egy műtétkiváltó terápia legyen, a betegek szempontjából ez egy nagyon fontos terápiás előrelépés" - emelte ki Beke Zsuzsa.

A Richter kormányzati kapcsolatok és PR vezetője hozzátette: "A forgalom szempontjából pedig azt lehet mondani, hogy az előrejelzésünk, a csúcseladásokra vonatkozóan nem változik, a bejelentésből adódóan 2015-re egyelőre nem is várunk érdemi hatást. A későbbiekben is azért vagyunk óvatosak, mert minden országban eltérő, hogy kibővített indikációra a gyógyszerár-támogatást megkapjuk-e. Németországban és Hollandiában az EU jóváhagyás után az ártámogatást is automatikusan engedélyezik."

"Azt látjuk, hogy a készítménynek folyamatos a felfutása és az orvosok és a betegek részéről is pozitívak a visszajelzések. Az Esmyát jelenleg az összes európai országban forgalmazzuk, Latin-Amerikában pedig a hosszú távú indikációra folyik a törzskönyvezése" - mondta Beke Zsuzsa.

InfoRádió
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • Kampányrajt - Megszólaltak a pártok
  Az ellenzék teljes összefogásra vonatkozó stratégiája megbukott, hatalmas kudarccal indulnak az önkormányzati választáson, és míg a kormánypártokat az építkezés, addig az ellenzéket háborúskodás, békétlenség, gyűlölet jellemzi - jelentette ki Kósa Lajos.
 • Szent István-napi gondolatok
  Ennek a vitának egy másik része a Szent Istvánt követő Nyugathoz közeledés és a nemzeti önállóság ma is időszerű és gyakran félreértett vagy félremagyarázott ellentéte.
 • Több halálutat is átépítenek
  Hamarosan négysávos úttá építik át az M1-es és az M7-es egy-egy viszonylag rövid, de annál balesetveszélyesebb leágazását. Az M70-est az év végén, az M15-öst jövő tavasszal adják át a forgalomnak. Dolgoznak a kivitelezők több országos főút bővítésén is, ahol ma még sok baleset történik.
MTI Hírfelhasználó