Szabadság tér '89
Rákay Philip a Könyvhéten dedikálja a kötetet 2015. június 6-án, szombaton 13 órakor a Vörösmarty téren, az Alexandra 79-es pavilonjában.
2015. június 5. 08:47

Megdöbbentő történetek.

Több száz árulkodó archív fotó.

Egy lebilincselő könyv a rendszerváltó évekről és a kádári diktatúra viselt dolgairól.

Rákay Philip a Könyvhéten dedikálja a kötetet 2015. június 6-án, szombaton 13 órakor a Vörösmarty téren, az Alexandra 79-es pavilonjában.

-------------------------------------------

A Szabadság tér '89 című televíziós műsor és az annak nyomán készült, most megjelent könyvváltozat olyan, tabunak számító témákat is kíméletlen őszinteséggel igyekszik kibeszélni, amelyeket a rendszerváltoztatás óta eltelt negyed évszázadban nem volt divat elővenni. 

Bár a Szabadság tér '89 immáron második éve minden héten a múlttal foglalkozik, hazánk 1945 utáni történelmével - különös tekintettel a Kádár-éra áporodott levegőjű, Janus-arcú világára -, valamint a korszakot elementáris erővel megváltoztatni akaró, ellenzéki törekvésekkel, mégis minden üzenete, tanulsága a mának szól.

Rákay Philip neves történészek, művészek, politikusok bevonásával dolgozza fel a kádári diktatúra és a rendszerváltoztatás összefüggéseit, sok mindent megvilágítva és megértetve velünk a mai magyar közéletet szétfeszítő világnézeti vitákból is.

A sikeres tv-műsor most egy lebilincselő történetekkel teli, több száz - eddig ritkán publikált - archív fotóval illusztrált könyv első köteteként lát napvilágot. 

gondola - MTI
MTI Hírfelhasználó