Mindszenty Emlékérem átadás Lakiteleken
Mindszenty Emlékérmet adnak át Lakiteleken a Népfőiskolán, 2015. június 12-én pénteken 15 órától. A díjazottak: Mádl Dalma és Punk M. Gemma.
2015. június 12. 11:04

Az Áldás Népesség a Kárpát-medencében konferencia keretében adják át a Mindszenty Emlékérmeket 2015. június 12-én 15.00 óratól, Lakiteleken a Népfőiskolán. A Mindszenty Társaság döntése alapján az idei év díjazottjai: Mádl Dalma asszony és Punk M. Gemma, a Regina Mundi Ciszterci Nővérek apátnője. A Mindszenty Emlékérmeket Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke,  a Mindszenty Társaság elnöke adja át.

Az ünnepség szentmisével kezdődik, melyet Dr. Beer Miklós váci megyéspüpök celebrál. Ezt követően Lezsák Sándor köszönti az Áldás Népesség a Kárpát-medencében konferencia résztvevőit, majd háromszor kondul meg a Babaharang: a meg nem születt gyermekekért, a születendő és megszületett gyermekekért, valamint a szülők tiszteletére.

A Mindszenty Emlékérem átadásra ezután kerül sor, a Mindszenty Társaság tagjainak jelenlétével.

(b)

   

gondola
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
  • Szerdáig 90 ezer 16-18 éves foglalhat időpontot oltásra
    Szerdáig 90 ezer 16-18 éves fiatal foglalhat magának időpontot a koronavírus elleni védőoltásra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
  • Házi karanténban több mint húszezer ember
    Hétfőn 444 alkalommal intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség megszegése miatt - ismertette a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi, online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó