Száz sátrat épített fel az éjjel a honvédség
Három helyőrségből a Magyar Honvédség katonái érkeztek a volt laktanya területére, hogy a Belügyminisztérium kérésének megfelelően 100 sátrat építsenek fel.
2015. június 27. 16:15

Reggelre elkészültek a kiskunhalasi előállító tábor mintegy ezer főt befogadni képes sátrai - közölte a Honvédelmi Minisztérium szombaton az MTI-vel.

A sátrakat a honvédség három helyőrségéből (a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár és a székesfehérvári MH 43. Híradó és Vezetésbiztosító Ezred) érkezett katonái építették fel a volt Gábor Áron laktanya területén, a munkák egész éjjel zajlottak.

Itt, a kiskunhalasi előállító táborban a migránsok legfeljebb 24 órát tölthetnek, amíg az adataikat rögzítik és eldől, hogy menekültkérelmet nyújtanak be vagy a rendőrség lefolytatja ellenük az idegenrendészeti eljárást. 

hirado.hu - MTI
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó