Száz sátrat épített fel az éjjel a honvédség
Három helyőrségből a Magyar Honvédség katonái érkeztek a volt laktanya területére, hogy a Belügyminisztérium kérésének megfelelően 100 sátrat építsenek fel.
2015. június 27. 16:15

Reggelre elkészültek a kiskunhalasi előállító tábor mintegy ezer főt befogadni képes sátrai - közölte a Honvédelmi Minisztérium szombaton az MTI-vel.

A sátrakat a honvédség három helyőrségéből (a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár és a székesfehérvári MH 43. Híradó és Vezetésbiztosító Ezred) érkezett katonái építették fel a volt Gábor Áron laktanya területén, a munkák egész éjjel zajlottak.

Itt, a kiskunhalasi előállító táborban a migránsok legfeljebb 24 órát tölthetnek, amíg az adataikat rögzítik és eldől, hogy menekültkérelmet nyújtanak be vagy a rendőrség lefolytatja ellenük az idegenrendészeti eljárást. 

hirado.hu - MTI
  • Dugódíjjal sarcolná a budapestieket az LMP
    Wintermantel Zsolt (Fidesz) szerint abszurd a Budapestet vezető baloldali koalíció részeként politizáló LMP élhető város koncepciója, amelyből kizárnak lényegi városfejlesztéseket. Az LMP budapesti elnöke egyébként könnyen cáfolható, érvénytelen állításokra hivatkozva terveztetné újra a Galvani hidat.
  • Orbán: Újra védett idősávban vásárolhatnak az idősek
    A pontosság kedvéért: az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban.
  • Tisztifőorvos: elkezdődött a célzott tesztelés Magyarországon
    Elkezdődött a célzott tesztelés Magyarországon is, ez elsősorban azokat a csoportokat és közösségeket érinti, akiknél felmerülhet a fertőződés esélye - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó