Rengeteg hitelfelvevőre számít a Magyar Posta
Máris intenzíven érdeklődnek az ügyfelek az egy hete bevezetett Magyar Posta személyi kölcsön iránt, amely mától már 200 postán igényelhető. A kölcsönhöz jutás feltételeit a Magyar Posta ügyfélköre, illetve egy átlagos magyar család igényeire szabták: 2-4 év közötti futamidő és 200–500 ezer forint hitel kérhető, a társaság szerint kedvező kamatozással.
2015. július 6. 14:08

Máris intenzíven érdeklődnek az ügyfelek az egy hete bevezetett Magyar Posta személyi kölcsön iránt, amely mától már 200 postán igényelhető – tájékoztatta a Napi Gazdaságot a társaság, amely hozzátette, hogy tervei szerint július közepétől 345 fiókban teszi elérhetővé a terméket. Az ügyfelek számáról konkrétumokat nem közölt a posta, mondván: egyelőre a bevezetés időszakában van a hitel. A személyi kölcsön ingatlanfedezet nélkül felvehető, szabadon felhasználható hitel. Árfolyam-különbözet nem veszélyezteti a felhasználót, mert kizárólag forintalapon igényelhető. A kamat a teljes futamidő alatt változatlan mértékű törlesztőrészletet biztosít.

A Magyar Posta széles ügyfélkört szeretne elérni, ezért versenyképes feltételekkel és egyszerű folyamatokkal igényelhető fogyasztási kölcsön megteremtése volt a célja. A társaság éves szinten milliárdos nagyságrendű hitelkihelyezéssel kalkulál. A kölcsönhöz jutás feltételeit a Magyar Posta ügyfélköre, illetve egy átlagos magyar család igényeire szabták: 2-4 év közötti futamidő és 200–500 ezer forint hitel kérhető, a társaság szerint kedvező kamatozással. Az ügyfelek igényelhetik a kölcsönt Posta Számlacsomag megnyitása nélkül is, vagy úgy, hogy a társaságnál nyitott folyószámlára legalább havi 100 ezer forint jövedelemátutalást vállalnak. Ez utóbbi ügyfelek kamatkedvezményben részesülnek a teljes futamidő alatt. Így a kamat mértéke 16,49 százalék, a teljes hiteldíjmutató (THM) pedig 19,48 százalék.

A Magyar Posta árbevételének jelenleg 30 százaléka származik a pénzügyi, pénzforgalmi, biztosításközvetítői tevékenységből, és a cég tervei szerint ezt az arányt folyamatosan növelné. Ennek egyik eleme a Posta Számlacsomag, amellyel már több mint 40 ezer ügyfél rendelkezik, a Magyar Posta Befektetési Zrt. pedig 30 ezer befektetési számlát kezel. A társaság 2700 fiókjával a kistelepüléseken is jelen van, számos helyen egyedüli pénzügyi szolgáltatóként.

A kölcsön bevezetéséről június elején beszélt Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója, amikor arról tájékoztatott, hogy minden bankkártyás vásárlást ingyenessé tesz a társaság. Eddig a kártyahasználati díjat a postai fizetés során ráterhelték az ügyfelekre. Júniusban már 1700 postán telepítettek több mint 3500 új, az ingyenes kártyás fizetést lehetővé tevő POS-terminált. A nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik, ami a 2700 postán több mint 5700 terminál telepítését jelenti.

Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára ezzel kapcsolatban korábban arról számolt be, hogy a bankkártyával fizető ügyfelek a csekk összegétől függően 500-700 forintot is megtakaríthatnak egy-egy befizetésnél. Ezért a lépés egyfajta rezsicsökkentésnek is beillik, miután a számítások szerint éves szinten 1,5 milliárd forint marad az embereknél.

Napi Gazdaság Online
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó