Újabb modern vonatok Budapest környékén
21 új szerelvényt rendelt meg a MÁV START. Így jövőre már 120 fölé emelkedik az itthon közlekedő Flirt motorvonatok száma.
2015. július 16. 13:27

És az újabb megrendeléssel nem csak az utasok járnak jól: több alkatrész ugyanis itthon, Szolnokon készül majd.

A MÁV Start az elmúlt években mintegy száz Flirt motorvonatot vásárolt. Az újabb 21 szerelvénnyel jövő év végére már több mint 120 korszerű szerelvény közlekedik majd. Ennek is köszönhető, hogy  folyamatosan nőtt a forgalom a nagyvárosok környékén közlekedő járatokon, jelenleg minden második utast az elővárosi vonatok szállítják.

Az új vonatok több mint 200 utast tudnak szállítani, és akár 160 kilométer per órás sebességre is képesek. Érdről például 9 perc alatt a fővárosba lehet jutni. A mostani beszerzéssel nem csak a Budapest környékén élők járnak jól, de a vidéki nagyvárosok agglomerációjában is javul a szolgáltatás színvonala.

Az új, Flirt motorvonatokat többek között a váci és az esztergomi vonalon állítják forgalomba. Az innen lekerülő régebbi ugyan, de jó minőségű szerelvények más vonalakon, Debrecen, Miskolc és Szeged környékén közlekednek majd.

hirado.hu - M1 Hiradó
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Lehetetlen megvalósítani az Európai Egyesült Államok vízióját
  Az európai parlamenti választás kampányában az Európai Egyesült Államokban látta a jövőt a baloldal egy része. Fricz Tamás politológus azonban úgy gondolja ez lehetetlen, tekintettel arra, hogy az Egyesült Államok történelme teljesen eltér az úgynevezett öreg kontinensétől.
 • Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát
  Tovább kell javítani a mezőgazdasági termelés hatékonyságát az élelmiszer-ellátás biztosításához, mert egyre növekszik a világ népessége, az erőforrások viszont folyamatosan szűkülnek – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).
 • Hetvenöt éve robbantották fel Budapest hídjait
  Budapest ostroma a második világháborúban 1944. december 25-től 1945. február 13-ig folyt. A halottak száma százezer fölé emelkedett, romhalmazzá váltak értékes épületek, és a főváros hídjai is megsemmisültek. A visszavonuló német csapatok 1945. január 18-án robbantották fel az Erzsébet királynéról elnevezett átkelőt, a Lánchidat és a Margit híd addig még álló három budai nyílását.
MTI Hírfelhasználó