Újabb modern vonatok Budapest környékén
21 új szerelvényt rendelt meg a MÁV START. Így jövőre már 120 fölé emelkedik az itthon közlekedő Flirt motorvonatok száma.
2015. július 16. 13:27

És az újabb megrendeléssel nem csak az utasok járnak jól: több alkatrész ugyanis itthon, Szolnokon készül majd.

A MÁV Start az elmúlt években mintegy száz Flirt motorvonatot vásárolt. Az újabb 21 szerelvénnyel jövő év végére már több mint 120 korszerű szerelvény közlekedik majd. Ennek is köszönhető, hogy  folyamatosan nőtt a forgalom a nagyvárosok környékén közlekedő járatokon, jelenleg minden második utast az elővárosi vonatok szállítják.

Az új vonatok több mint 200 utast tudnak szállítani, és akár 160 kilométer per órás sebességre is képesek. Érdről például 9 perc alatt a fővárosba lehet jutni. A mostani beszerzéssel nem csak a Budapest környékén élők járnak jól, de a vidéki nagyvárosok agglomerációjában is javul a szolgáltatás színvonala.

Az új, Flirt motorvonatokat többek között a váci és az esztergomi vonalon állítják forgalomba. Az innen lekerülő régebbi ugyan, de jó minőségű szerelvények más vonalakon, Debrecen, Miskolc és Szeged környékén közlekednek majd.

hirado.hu - M1 Hiradó
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Simicskó: a haza védelme nemzeti ügy
  A haza védelme nemzeti ügy, "mindannyiunk közös ügye, bármilyen korosztályhoz tartozzunk, bármilyen pártállásúak is legyünk" - hangoztatta a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke kedden a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban.
 • Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet
  Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet - hangsúlyozta a kormányszóvivő kedden Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón.
 • Rétvári: ez a nyár a hajózásról szól a Dunakanyarban
  Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának arlamenti államtitkár, KDNP-s országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy volt olyan nap, amikor 3800-an utaztak ezeken a hajókon. Idén nyáron már több mint 50 ezren választották ezt a lehetőséget.
MTI Hírfelhasználó