Dárdai nem lehet tovább szövetségi kapitány
A Hertha nem engedi Dárdai Pált, az elmúlt időszak sikeres labdarúgó szövetségi kapitányának el kell hagynia magyarországi posztját. Utóda a német Bernd Storck lesz, aki már egy ideje Magyarországon dolgozik, az MLSZ utánpótlásért felelős sportigazgatója.
2015. július 20. 14:18

Az Európa-bajnoki selejtezősorozatból hátralévő négy mérkőzésen Dárdai Pál helyett Bernd Storck irányítja a magyar labdarúgó-válogatottat - közölte hétfőn honlapján a hazai futballszövetség (MLSZ).

Dárdai Pálnak azért távoznia kellett a magyar labdarúgó-válogatott éléről, mert klubja, a Hertha nem járult hozzá a kettős szerepvállaláshoz. Utódjának a német Bernd Storckot nevezték ki.

A korábbi válogatott középpályás megbízatása tavaly szeptember közepén kezdődött, amikor a magyar szövetség bejelentette Pintér Attila menesztését. Október 11-én már Dárdai Pál ült a kispadon Bukarestben a románok ellen 1-1-es döntetlenre végződött Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen.

Irányításával tétmeccsen nem kapott ki a válogatott, és jelenleg a harmadik helyen áll Eb-selejtezőcsoportjában.

Időközben Dárdai Pál vezetőedzői megbízatást kapott klubjától, a Herthától, amelynél addig utánpótlás-edzőként dolgozott. Február 5-én nevezték ki ideiglenes szakvezetőnek, és vezetésével a berlini klub meg tudta őrizni helyét a Bundesligában. A nyáron megerősítették posztján, és az egyesület vezetői többször is utaltak arra, hogy nem néznék jó szemmel, ha tovább irányítaná a magyar nemzeti csapatot.

Utódja a válogatott élén a német Bernd Storck lesz, aki az elmúlt hónapokban az U20-as korosztályos csapat szakvezetője volt.

A német tréner korábban dolgozott a Herthánál, a Wolfsburgnál, a Dortmundnál, a Stuttgartnál, a Partizan Belgrádnál és az Olimpiakosz Pireusznál, de egyik klubnál sem vezetőedzőként, emellett szövetségi kapitánya volt Kazahsztánnak.

Storck márciustól az utánpótlás sportigazgatói posztot is betöltötte a Magyar Labdarúgó Szövetségben.

MTI, Inforádió, gondola
MTI Hírfelhasználó