Éremeső Milánóban
Medveczky Erika aranyérmet szerzett vasárnap a kajak egyesek 1000 méteres döntőjében a milánói kajak-kenu világbajnokságon.
2015. augusztus 23. 12:07

A magyar versenyzők egy arany-, öt ezüst- és két bronzérmet, valamint négy férfi és egy női kajakos, illetve két kenus kvótát szereztek a milánói, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság vasárnapi zárónapjának délelőttjén.

A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású férfi kajaknégyes ezüstérmet szerzett 1000 méteren.

A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duó ezüstérmet szerzett 1000 méteren.

Takács Kincső ezüstérmet szerzett a kenu egyesek 200 méteres versenyében.

A Homonnai Luca, Douchev-Janics Natasa duó ezüstérmet szerzett a kajak párosok 200 méteres versenyében.

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Kárász Anna összeállítású 500 méteres női kajaknégyes ezüstérmes lett a fehéroroszok mögött. Magyarország női kvartettje 2009 óta veretlen volt ebben a számban a vb-ken és az olimpián.

A Vass András, Kiss Tamás, Sarudi Pál, Varga Dávid összeállítású kenunégyes bronzérmet szerzett 1000 méteren.

Hérics Dávid, Somorácz Tamás duó bronzérmet szerzett a kajak kettesek 500 méteres döntőjében.

MTI
  • Orbán Viktor Varsóban
    A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
  • A titkosszolgálatok támadása idegen érdek: ki a tégla?
    Földi László: Felettébb zavaró és végtelenül elszomorító, hogy a magyar polgári titkosszolgálat bármelyikében áruló tisztek létezhetnek. Ők ugyanis nem lehetnek pártkatonák, mint volt ilyen időszak a rendszerváltás előtt, hanem szakmájukat végző kiválasztottak, az országot az első vonalban védeni köteles szervezet tagjai.
  • A cselekvés lehetőségeit mutatja a Planet 2021
    A Planet 2021 Budapest nem riogatni akar, hanem megmutatni, hogy a környezet védelmében mindenki tehet valamit - mondta Áder János pénteken, miután megtekintette a rendezvény fenntarthatósági közönségprogramját.
MTI Hírfelhasználó