A bölcsődések, óvodások 90 százaléka ingyen étkezhet
Szeptember 1-jétől a bölcsődések és az óvodások 90 százaléka, 321 ezer gyermek részesülhet ingyenes étkezésben, szemben az eddigi 27 százalékkal - hívta fel a figyelmet a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tuzson Bence elmondta: el akarják érni, hogy a határ törvénytelen átlépése, a határzár megrongálása bűncselekmény legyen.
2015. augusztus 25. 14:41

Tuzson Bence azt mondta: a 2010 előtti családellenes politikával szemben a Fidesz-kormány célja a családok támogatása, hogy a lehető legjobb körülmények között élhessenek.

Kifejtette: a szeptember 1-jétől kiterjesztett ingyenes gyermekétkeztetéssel egy olyan család, amely eddig nem kapott ilyen támogatást, havonta gyermekenként 7-10 ezer forintot takaríthat meg.

A szóvivő hangsúlyozta azt is, hogy a 2016-os költségvetés már 71,7 milliárd forintot tartalmaz gyermekétkeztetésre.

Tuzson Bencét kérdezték a kedden zajló kormánykonferenciáról, amelyről azt mondta: a Fidesz-frakciónak az a fontos, hogy a működő magyar reformok folytatódjanak.

Az illegális bevándorlással kapcsolatos felvetésekre a frakciószóvivő megerősítette: azt javasolják, hogy legyen bűncselekmény a határ törvénytelen átlépése, a határzár megrongálása, és legyen nagyobb a büntetési tétele az embercsempészetnek. Továbbá szeretnék elérni, hogy ezen bűncselekmények elkövetőit ki is lehessen tiltani Magyarországról - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik felvetette a honvédség bevonását az államhatár védelme érdekében, Tuzson Bence azt mondta: ezt a kérdést még nem vizsgálták meg, de minden olyan értelmes kezdeményezést megfontolnak, ami a határőrizet megerősítését szolgálja.

A politikus közölte azt is, egyetértenek Tarlós István főpolgármesterrel abban, hogy a budapesti tranzitzónák önmagukban nem képesek megoldani a problémát.

A Transparency International hétfőn közzétett tanulmányáról - amely szerint Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményt korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik - a Fidesz-frakció szóvivője úgy nyilatkozott: Magyarország sokat tett a korrupció legyőzéséért, az új közbeszerzési törvény pedig tovább fogja fejleszteni az átláthatóságot.

hirado.hu - MTI
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • Karácsony végül igent mondott a vb-re
  A legfontosabb budapesti fejlesztéseket vitatták meg a kormány és a Városháza képviselői a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa tegnap délutáni ülésén. Az atlétikai világbajnokság körül egyetértés alakult ki, ám a szuperkórház megépítése, a Liget-projekt egyes elemei és az állatkerti biodóm megépítése körül maradtak bizonytalanságok.
 • A déli határ Európa utolsó védvonala
  Magyarország készül a békés karácsonyra, a boldog új esztendőre. De a déli határaink közelében százezernyi életerős, harcedzett, dühös férfi gyülekezik.
 • Orbán: Nem engedjük, hogy a szegény országokkal fizettessék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit
  A klímaváltozás elleni küzdelemről csütörtökön kezdődő tárgyaláson várható „csata közép-európai és magyar nézőpontból arról fog szólni, hogy ne engedjük meg a brüsszeli bürokratáknak azt, hogy megint a szegény emberekkel és a szegény országokkal fizettessék meg a klímaváltozás elleni harc költségeit” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az európai uniós csúcstalálkozót megelőzően.
MTI Hírfelhasználó