A bölcsődések, óvodások 90 százaléka ingyen étkezhet
Szeptember 1-jétől a bölcsődések és az óvodások 90 százaléka, 321 ezer gyermek részesülhet ingyenes étkezésben, szemben az eddigi 27 százalékkal - hívta fel a figyelmet a Fidesz-frakció szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Tuzson Bence elmondta: el akarják érni, hogy a határ törvénytelen átlépése, a határzár megrongálása bűncselekmény legyen.
2015. augusztus 25. 14:41

Tuzson Bence azt mondta: a 2010 előtti családellenes politikával szemben a Fidesz-kormány célja a családok támogatása, hogy a lehető legjobb körülmények között élhessenek.

Kifejtette: a szeptember 1-jétől kiterjesztett ingyenes gyermekétkeztetéssel egy olyan család, amely eddig nem kapott ilyen támogatást, havonta gyermekenként 7-10 ezer forintot takaríthat meg.

A szóvivő hangsúlyozta azt is, hogy a 2016-os költségvetés már 71,7 milliárd forintot tartalmaz gyermekétkeztetésre.

Tuzson Bencét kérdezték a kedden zajló kormánykonferenciáról, amelyről azt mondta: a Fidesz-frakciónak az a fontos, hogy a működő magyar reformok folytatódjanak.

Az illegális bevándorlással kapcsolatos felvetésekre a frakciószóvivő megerősítette: azt javasolják, hogy legyen bűncselekmény a határ törvénytelen átlépése, a határzár megrongálása, és legyen nagyobb a büntetési tétele az embercsempészetnek. Továbbá szeretnék elérni, hogy ezen bűncselekmények elkövetőit ki is lehessen tiltani Magyarországról - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik felvetette a honvédség bevonását az államhatár védelme érdekében, Tuzson Bence azt mondta: ezt a kérdést még nem vizsgálták meg, de minden olyan értelmes kezdeményezést megfontolnak, ami a határőrizet megerősítését szolgálja.

A politikus közölte azt is, egyetértenek Tarlós István főpolgármesterrel abban, hogy a budapesti tranzitzónák önmagukban nem képesek megoldani a problémát.

A Transparency International hétfőn közzétett tanulmányáról - amely szerint Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményt korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik - a Fidesz-frakció szóvivője úgy nyilatkozott: Magyarország sokat tett a korrupció legyőzéséért, az új közbeszerzési törvény pedig tovább fogja fejleszteni az átláthatóságot.

hirado.hu - MTI
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Semmi esélye a habarékellenzéknek az egységes jobboldallal szemben
  Kormányzásképtelen a baloldalon az a hatalomtechnikai alkukon alapuló ellenzék, amelynek sem közös ideológiája, sem közös víziója nincsen – véli Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint az egység mára egyértelműen a jobboldal sajátossága, az Orbán Viktor által létrehozott jobboldali szövetség pedig rendkívül sikeres, a mostani parlamenti ciklus felénél is a biztos pártválasztók között ötven százalék feletti támogatottsággal bír.
 • Fiataloknak kínál élményeket hazánkban a várjárás
  A nagyvázsonyi vár felújításának eredményeként nőni fog a térség gazdasági vonzereje és munkahelyteremtő képessége - hangsúlyozta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.
 • Egyetlen kézbe került Európa szuperexpressz gyártása
  Meglepetés: engedélyezte az Európai Bizottság a Bombardier felvásárlását a francia szuperexpressz gyártójának.
MTI Hírfelhasználó