Farkasszemet néznek rendőrők és a migránsok a Keletinél
Mostanra megtelt migránsokkal a pályaudvarral szomszédos Bethlen Gábor utca is. Az M1 Híradó helyszíni tudósítása szerint a tömeg megindult a rendőrök felé, amikor azok a hálózsákokat, sátrakat kezdték eltakarítani a Baross térről. A bevándorlók nem sokkal 7 óra után kezdtek ismét demonstrálni, Kőbánya-Kispesten rendőri intézkedésre is szükség volt.
2015. szeptember 2. 13:51

Gyűlik a tömeg a Keletinél

Már nemcsak a pályaudvar előtti tér, hanem a szomszédos Bethlen Gábor utca is megtelt migránsokkal - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A téren továbbra is tüntetnek a bevándorlók, a távirati iroda tudósítója azt tapasztalta, hogy több mint százan továbbra is "Germany, Germany" és "lets go Germanyt" skandálva követelik, hogy engedjék őket felszállni a Németországba tartó vonatokra.

A migránsok egy csoportja rendőri sorfal elé vonult a migránsok egy csoportja délben - számolt az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről. A tudósítás szerint az válthatta ki az indulatokat, hogy a Készenléti Rendőrség egy csoportja elkezdte felszámolni a Baross térnél lévő sátrakat és matracokat, amelyekben, illetve amelyeken a bevándorlók életvitelszerűen tartózkodnak napok óta.

A pályaudvar főbejárata előtt összegyűlt tömeg most is az elmúlt napokban ismert mondatokat skandálta, például azt, hogy "Szabadok akarunk lenni" . Atrocitásra nem került sor, a migránsok rövid idő után elcsendesedtek - mondta az M1 tudósítója, de hozzátette: a tömeg kiszámíthatatlan, egyik pillanatról a másikra változik a helyzet.

Az M1 Híradó tudósítójának korábbi beszámolója szerint nemrégiben két kék busz érkezett „különjárat” felirattal, Nyugati pu. kijelzőkkel, a szervezetten érkező csoport molinóin pedig Afganisztán felirat szerepel. Azóta jóval nagyobb a tömeg, a rendőrök pedig lejjebb léptek a bejárattól, hogy kijjebb szorítsák a tüntetőket - számolt be a tudósító. Hozzátette azt is, nemrégiben néhány rohamrendőr is megjelent, mert egy csoport elindult a pályaudvar egy másik bejárata felé.

Migránsok nem mehetnek be, a vonatok menetrend szerint közlekednek

A környéken leginkább a gyrososok előtt nagy a sor, de nagy a tömeg a Bethlen Gábor utcai mobiltelefon-szaküzletnél, ahol feltöltőkártyákat vásárolnak a migránsok. Sok tévés stáb is tudósít a helyszínről, az élő közvetítésekhez használatos generátorok köré is tömeg gyűlt, ezek segítségével töltik fel mobiltelefonjaikat a menedékkérők. A hatósági zárás közben megszűnt a Keleti pályaudvarnál, az érintett trolibuszok ismét az eredeti útvonalon közlekednek, az autóbuszok pedig az eredeti végállomásukon állnak meg - közölte a Budapesti Közlekedési központ a Facebook-oldalán szerdán.

Rendőri intézkedés Kőbánya-Kispesten

A sínek mentén tiltakozik reggel óta migránsok egy csoportja a budapesti Kőbánya-Kispest vasútállomáson, mert nem akarnak átszállni a debreceni befogadó állomás felé elindított szerelvényre. Az M1 Híradó tudósítója a helyszínről azt jelentette, nemrégiben rendőri intézkedésre is sor került. A Kőbánya-Kispest állomás hatósági zárás miatt egy ideig csak két vágányon indít és fogad vonatokat, emiatt több vonalon is adódhat késés.

Reggel óta tartanak demonstrációk

Nem sokkal reggel 7 óra után ismét tüntetésbe kezdtek a bevándorlók a Keleti pályaudvar előtt - jelentette az M1 Híradó és a 180 perc tudósítója a helyszínről, ahol ahol már a külföldi stábok is megjelentek. A demonstráció forgatókönyve ugyanaz, mint kedden volt: egy-egy ember vezényli a tömeget, amely jelszavakat skandál, felhangzik a "Szíria, Szíria!", "Németország, Németország!" rigmus, vagy az ENSZ-re (UN) apellálnak. A pályaudvar bejáratánál reggel is rendőrsorfal állt, és az épületbe továbbra is csak azokat engedik be, akik érvényes jeggyel és személyi okmányokkal rendelkeznek.

Folytatódik az osztrák ellenőrzés az utakon

Az Ausztria felé autóval tartóknak jelenleg nem kell fennakadásra készülniük az M1-en, az osztrák hatóságok csak szúrópróbaszerű ellenőrzéseket tartanak. Az M1 Híradó beszámolója szerint is folyamatos a kamion- és személyautó-forgalom Hegyeshalomnál, rendőrt nem látni, a tudósító azonban úgy tudja, ma Sopronnál lehet szigorú osztrák ellenőrzés.

hirado.hu - MTI
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó