Európának le kellene zárni a határait
A miniszterelnök az osztrák tévének adott interjúban úgy vélte: Ausztriának és Németországnak pedig világosan ki kellene jelentenie, hogy több menekültet nem fogad be.
Utoljára frissítve: 2015. szeptember 6. 23:42
2015. szeptember 6. 22:49

Orbán Viktor a határzárak létesítését szorgalmazta az osztrák közszolgálati televíziónak (ORF) adott interjújában vasárnap este.

A miniszterelnök úgy vélte, hogy le kellene zárni Európa határait, egyúttal Németországnak és Ausztriának világosan ki kellene jelentenie, hogy több menekültet nem fogad be. Orbán Viktor a Zeit im Bild című hírműsorban elmondta, attól tart, hogy máskülönben "több millió" menekült fog Európába érkezni. Az előírások szerint az uniós határt érvényes papírok nélkül nem lehet átlépni, ezek ellenére Ausztria akadálytalanul átengedte a migránsokat, akiknek a nagy része gazdasági bevándorló - mondta Orbán Viktor és hangsúlyozta: Magyarország rendelkezik azzal a pénzügyi és rendőri erővel, hogy minden menedékkérőt ellásson és szállást biztosítson számukra. A probléma nem nálunk van - mondta a miniszterelnök és rámutatott: a bevándorlók nem menedéket akarnak találni, hanem Németországban akarnak menekültek lenni.

A magyar kormányfő arról is beszélt az interjúban: ha Németország és Ausztria nem teszi világossá, hogy nem fogad be több menekültet, akkor újabb milliók kelhetnek útra. A magyar kormányfő korábban is azt hangsúlyozta, hogy ha az unió nem erősíti meg határai védelmét, az Európa végét jelentheti.

hirado.hu - MTI
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
  • Az egyházak jelenléte a járvány idején is eleven
    Az egyházak társadalmi jelenléte a koronavírus-járvány idején is élő, eleven maradt - mondta a köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek tiszteletére rendezett adventi ebéden kedden a Sándor-palotában.
  • Politikai nyilatkozatot nyújtott be a parlamentnek a KDNP
    Politikai nyilatkozatot nyújtott be az Országgyűlésnek a KDNP, hogy utasítsák el a migrációt és a genderszemléletet is pozitív színben feltüntető megállapodást.
MTI Hírfelhasználó