A kvótarendszer nem megoldás
Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke rámutatott: a kötelező kvótarendszer minden nappal, minden egyes eltérített menekült továbbvándorlásával megbukhat.
2015. szeptember 8. 22:35

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése a mai napon tárgyalta azt a jelentést, amely a magyar kormány álláspontjával szemben - teljes mértékben támogatja a Bizottság kötelező áttelepítési intézkedésre vonatkozó javaslatát, hiszen kötelező elosztási kulcsot foglal magában a menekültek tagállamok közötti elosztására vonatkozóan. Az EP-állásfoglalás szerint tagállamoknak egységfrontot alkotva kell sürgősen megoldást találniuk a migráció jelentette kihívásokra. Az állásfoglalás szerint, ha a tagállamok nem kapnak megfelelő támogatást, várhatóan jelentős nagyságrendben folytatódni fog a menekültek és migránsok illegális továbbutazása.

Pelczné Dr. Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke, strasbourgi plenáris felszólalásában rámutatott: az egész kötelező kvótarendszer minden nappal, minden egyes eltérített menekült továbbvándorlásával megbukhat. Sajnos az elmúlt napok szomorú történései rámutattak arra is, hogy mire képesek a menekültek, ha nem azt kapják az Uniótól, amire vágynak. Az egész történet menekültek és hatóságok, s természetesen a tagállamok egymás közötti napi szintű, több tízezres nagyságú, végtelen ide-oda telepítgetéséből fog állni, mindezzel megnehezítve polgáraink hétköznapjait.

A fideszes EP-képviselő szerint az Európai Unió elvárja Magyarországtól a szabályok betartását, ehhez segítséget persze csak minimálisat ad. „Sokszor csak kritizál, és még rontja is a helyzetet a migránsok bátorításával. Visszautasítjuk azokat a kritikákat, hogy Magyarország nem hajlandó kivenni a részét a probléma kezeléséből, csak körbe kell nézni, a népvándorlási hullám teljes súlyát jelenleg öt-hat tagállam viseli, köztük Magyarország” – emelte ki a néppárti képviselő.

A fideszes politikus szerint a kialakult helyzetért az EU eddigi elhibázott bevándorláspolitikája okolható. Szavai szerint ez a politika oda vezetett, hogy számos tagállam óriási migrációs hullámnak van kitéve. „Úgy csinálni valamit, mintha valami történne, mintha egy problémára megoldás születne, miközben ez az ún. megoldás nem más, mint a probléma tovább bonyolítása. A történet kísértetiesen hasonlít a görög helyzet kezelésére. Annak sem látszik a végső kimenetele. Maradjunk tehát realisták: a migránskérdés kezelése során nincs szükség az EU által tervezett kvótarendszerre, mert az csak álmegoldást jelent!" – tette hozzá az EP alelnöke.

 

A néppárti képviselő megerősítette, hogy Magyarország minden lehetséges törvényes eszközzel védi Európa schengeni határait és betart minden dublini és schengeni szabályt, s ezt várja el a többi európai tagállamtól is. „A felelőtlen nyilatkozatoknak véget kell vetni, a határainkat meg kell védeni, mert ha ezt nem teljesítjük, Schengen forog veszélyben” – zárta felszólalását Pelczné Dr. Gáll Ildikó.

EPP-HungarianPress
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Példátlan erőszakhullám sújtja Amerikát
  Chicagótól New Yorkig és Los Angelesig felrobbantak az utcák: újabb erőszak- és gyilkossághullám sújtja az Egyesült Államok nagyvárosait, különösen a feketék által lakott szegénynegyedeket – miközben több demokrata politikus is a rendvédelmi szervek ellen hergel, addig csecsemők és kisgyerekek is golyó általi halált halnak az utcákon.
 • Orbán: a vírus behurcolása ellen kell védekezni
  A koronavírus Magyarországra való behurcolása ellen kell védekezni, minden egyes újabb magyarországi fertőzésnél megtalálható ugyanis valamilyen külföldi "mozzanat" - mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.
 • Az Árpád-házi dinasztia négy és fél évezredes DNS-e
  Az archeogenetikai vizsgálatok alapján az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt - közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken, Budapesten.
MTI Hírfelhasználó