Levéltárba kerülnek a Magyar Rádió történelmi értékű dokumentumai
Ezek első csomagját csütörtökön adták át a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának - olvasható az MTVA Facebook-oldalán.
2015. szeptember 10. 14:52

Mint írták, az MTVA Központi Irattára első körben a Magyar Rádió 1945-1983 közötti hírei mellett az 1947-1959-es időszak műsordokumentumai és az 1945 és 1958 közötti személyi dossziék kerültek a levéltárba, 16 300 műsorborítékkal együtt.

Megemlítették: a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára biztosítja a dokumentumok őrzését és kutathatóságát. A források feldolgozottsága lehetővé teszi, hogy a történészek és érdeklődők szinte azonnal megkapják a kért dokumentumokat.

MTI
  • Szombaton nyithatnak a teraszok
    Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó