Levéltárba kerülnek a Magyar Rádió történelmi értékű dokumentumai
Ezek első csomagját csütörtökön adták át a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának - olvasható az MTVA Facebook-oldalán.
2015. szeptember 10. 14:52

Mint írták, az MTVA Központi Irattára első körben a Magyar Rádió 1945-1983 közötti hírei mellett az 1947-1959-es időszak műsordokumentumai és az 1945 és 1958 közötti személyi dossziék kerültek a levéltárba, 16 300 műsorborítékkal együtt.

Megemlítették: a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára biztosítja a dokumentumok őrzését és kutathatóságát. A források feldolgozottsága lehetővé teszi, hogy a történészek és érdeklődők szinte azonnal megkapják a kért dokumentumokat.

MTI
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbán: minden magyarra számítunk
    Minden magyarra számítunk, akinek számít Magyarország jövője - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében; a kormányfő a 2006. október 23-i eseményekről is megemlékezett, hangsúlyozva, hogy tizenöt évvel ezelőtt az egyik oldalon a könnygázgránát, a másik oldalon "a becsapott és megalázott nemzet" állt.
  • Megérkezett a Békemenet az állami ünnepség helyszínére
    Megérkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezte Békemenet az állami ünnepség helyszínére szombaton délután, az ünneplő tömeg megtöltötte az Erzsébet teret és a Deák teret, az emberek a Károly körúton is állnak egészen az Astoriáig
MTI Hírfelhasználó