Ha Németországba jössz, tartsd tiszteletben a törvényeinket!
Wilkommenskultur helyett Anerkennungskulturt, azaz a a német törvények elismerésének kultúráját szeretné erősíteni Thomas de Maizière német belügyminiszter – írja az Index.
2015. október 2. 14:47

A miniszter szerint a menekültek nem úgy viselkednek, ahogy az elvárható lenne. Hozzátette: Németország csak adott számú menekültet tud befogadni.

Anerkennungskulturról, azaz a a német törvények elismerésének kultúrájáról beszélt csütörtökön a Bundestagban Thomas de Maizière – írja az Index. A német belügyminiszter arra panaszkodott, hogy a menekültek nem viselkednek úgy, ahogy elvárható lenne: egyre többen vannak például olyanok, akik maguk akarják kijelölni a tartózkodási helyüket, és önkényesen hagyják el a menekültszállásokat.

A kereszténydemokrata miniszter szerint probléma az is, hogy a szállókon vannak olyanok, akik más kisebbség tagjait támadják meg, vagy a körülmények miatt tüntetnek. Hozzátette: ilyen mennyiségű ember befogadására nincs felkészülve az ország, ezért körültekintően kell eljárni, a helyek száma korlátozott.

index/mandiner
MTI Hírfelhasználó