Gyurcsány és Vona egy csapatban
Plakátkiállítást nyitott a Civil Összefogás Fórum (CÖF), a szervezet az ellenzéki politikusok illegális bevándorlással kapcsolatos felelőtlen nyilatkozataira kívánja felhívni a figyelmet.
2015. október 5. 20:41

„Én akkor lennék boldog, ha sokkal többet be akarnánk fogadni” – ez a mondat Molnár Csabától, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnökétől származik, és ez olvasható most az egyik plakáton a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kiállításán. A szervezet a budapesti Olimpia parknál összesen 12 képet állított ki, amelyen ellenzéki politikusok arcképei mellett a bevándorlással kapcsolatos nyilatkozataik szerepelnek. Például az MSZP-s Kunhalmi Ágnes júniusban úgy fogalmazott: a bevándorlás álprobléma, amit a Fidesz kreált; Gyurcsány Ferenc DK-elnök “ünneplő, boldog tömeg” érkezéséről beszélt; Vona Gábor Jobbik-elnök pedig korábban azt mondta, az iszlám az emberiség utolsó reménysége. A CÖF ezzel a kiállítással kíván tükröt tartani a politikusok elé, és arra akarják felhívni az érintettek figyelmét, hogy felelőtlenül ítélték meg a helyzetet.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közalapítvány elnöke a megnyitón azt hangsúlyozta: visszautasítják, hogy politikusok pártérdekek mentén olyan kijelentéseket tegyenek, amelyek veszélyesek az országra. Hozzátette, ha az európai vezetők nem cselekszenek időben, akkor az az Európa, amelyet ismerünk, el fog tűnni, és az illegális migránsok befogadása a kontinens keresztény civilizációjának megsemmisüléséhez vezethet. – Párhuzamos társadalmak alakulnak ki, növekszik majd „az új honfoglalók” elégedetlensége, ami akár belháborúkba torkollhat – hívta fel a figyelmet Csizmadia László, aki megjegyezte, a terrorizmus veszélyével is számolnunk kell.

Véleménye szerint semmilyen üzleti, gazdasági érdek nem igazolhatja a schengeni határok, az unió közös jogrendszerének megsértését, és amennyiben most a baloldal lenne kormányon, ez az irdatlan embertömeg ellenőrizetlenül zúdulna az országra.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a „politikai idiotizmus” egy állandó jelenség, amikor valódi válság van, veszélyes és kártékony lehet. Lapunknak úgy fogalmazott: ezek a politikusok egy súlyos, kritikus helyzetben az ország érdekei helyett sajátjaikat helyezték előtérbe.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője, a szervezet közjogi kabinetjének vezetője arról beszélt, becslések szerint 700 millióan kelhetnek útra, hogy jobb helyen keressenek boldogulást, és rengeteg nyomorból érkező vándorló embercsempész bandák segítségével érkezhet. Kiemelte, az illegális migránsok ugyanakkor „nem retúrjeggyel jönnek”, visszatérésüket nagyon nehéz lesz megoldani.

– Éppen ezért nemzeti minimumot kell kialakítani az együttműködésről, hogy a migránsoknak az anyaországukban lehessen megteremteni a boldogulás feltételeit – hangsúlyozta ifj. Lomnici Zoltán.

Újságírói kérdésre Csizmadia László elmondta, folyamatosan figyelemmel követik a külpolitikai helyzetet, és amennyiben szükség lesz rá, meghozzák a döntést egy nemzeti vagy nemzetközi békemenet szervezéséről.

A plakátkiállítás a tervek szerint október 10-éig lesz látható, és elképzelhető, hogy ezután az ország más településein is bemutatják.

magyaridok.hu
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó