A német határzár fejre állítaná a térséget
Katasztrofális következményekkel járhat Közép-Európa számára, ha a németek tényleg lezárják a határt – véli Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt lapunknak, hogy szerinte a közös határvédelemmel végre újra tartalmat kapott a visegrádi négyek együttműködése.
2015. október 10. 08:57

A német sajtóban nem véletlenül lebegtették meg, hogy lezárják a bajor határt és a magyar koncepcióhoz hasonló tranzitzónákat alakítanak ki, ahonnan adott esetben azonnal kiutasítható az, aki nem menekült, hanem gazdasági bevándorló – közölte lapunkkal Nógrádi György, aki nemrég tért haza Berlinből a német katonai felső vezetés tanácskozásáról. A biztonságpolitikai szakértő hozzátette: ha a németek tényleg lezárják a határt, az katasztrofális hatással lehet egész Közép-Európára, Magyarország drótkerítéssel zárja majd a határait, Horvátország fejre áll, a macedónok összeomlanak, a migránsok pedig ki tudja, hogyan reagálnak majd.

A bevándorlók által Magyarországon eldobált telefonokon talált fényképekkel és videókkal kapcsolatban a szakértő az mondta: főleg a katonásan masírozó vagy éppen fegyverrel pózoló gyermekekről készült képek sokkolták. Egyre több – főleg afrikai – hadsereg és terrorszervezet alkalmaz gyerekkatonákat. Olcsóbbak és kábítószerrel kézben tarthatók, ezeket a gyerekeket 8-10 éves korukban már droggal tömik – mondja Nógrádi. A gyerekek két úton kerülnek a terrorszervezetek hálójába: vagy megveszik őket nyomorgó afrikai családoktól, vagy elrabolják. Ezek a gyerekek bármire rávehetők, akár halálos akciókra is. Később, hiába kerülnek ki a terrorszervezetek hálójából, lehetetlen őket visszavezetni a normális társadalmi életbe, számukra nincs visszaút. – Először a jugoszláv háborúban vették videóra a különféle kegyetlenkedéseket, és ezek a videók nyugaton slágerré váltak, mert az emberek ennyire éheztek a brutalitásra – fűzte hozzá a biztonságpolitikai szakértő.

A terrorizmus megfékezése érdekében is fontos, hogy Magyarország a schengeni külső határokat, ezáltal a visegrádi államok határait is védi – fejtette ki a szakértő. Szerinte éppen ideje volt annak, hogy élettel töltsük meg a visegrádi formulát. A magyar határ védelmének kérdésében a csehek és a szlovákok mellé a lengyelek is felsorakoztak a V4-együttműködés mögé, ami azt bizonyítja, hogy noha a lengyelek megszavazták az európai bevándorlási kvótarendszert, mégis ebbe a csapatba tartoznak, vagyis nem akarnak nagyszámú bevándorlót Lengyelországba. Kiemelte: ezzel a lépéssel azt is bizonyítjuk, hogy a visegrádi négyeknek ebben a kérdésben van közös biztonságpolitikájuk, szemben az EU egészével.

magyaridok.hu
  • Budapest felett az ég
    Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
  • Újra kell tanulnunk a demokráciát
    A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
MTI Hírfelhasználó