Nemcsak a keresztény magyarokban növekszik a veszélytudat
Nemcsak bennünk, keresztény magyarokban van növekedőben a veszélytudat az illegális bevándorlással kapcsolatban, hanem minden, Európáért és a világ nyugalmáért felelős emberben - mondta Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre által szervezett rendezvényen szerdán Budapesten.
2015. október 21. 22:15

Az Országgyűlés alelnöke előadásában kiemelte: az európai többség ösztönösen és egyre tudatosabban cselekvő megoldást sürget, ugyanakkor fontos kimondani, hogy "nemcsak minden magyar felelős minden magyarért, hanem minden keresztény felelős a keresztény Európa jövőéjért".

Hozzátette: jóval nagyobb a baj, mint amit a média közvetít. Miközben a legfontosabb az lenne, hogy az embereknek pontos ismereteik legyenek a kialakult helyzetről.

Kérdés, sikerül-e a meglévő médialehetőségek és politikai eszköztár segítségével tudatosítani az emberekben a veszélyt, "tudunk-e úgy adni ismereteket, hogy meg is értsék", mert az ismeretek nélküli ember "kiszolgáltatott mindenfajta olyan áramlatnak, amelyek talán még provokálnak is" - mondta Lezsák Sándor.

Földi László biztonságpolitikai szakértő előadásában arra figyelmeztetett, hogy "nemcsak invázió van, hanem háború". A háború ugyanis nem akkor kezdődik, amikor lőnek, hanem amikor felmérik a terepet - mondta. Hozzátette: az ide érkező emberek tömegei áldozatok, "embereket ide buzdítanak", de köztük, mint valamiféle trójai falóban, ott ülnek azok a katonák, akiknek pontos "akcióelképzelésük" van.

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke felidézte: a Közel-Kelet, az a föld, ahonnan a menekültek jelentős része érkezik, a kereszténység bölcsője volt, ahol a 6. századig szinte csak keresztények éltek. Ma ugyanezen a területen 400 millió ember él, és ebből 10 millió a keresztény. És ezek a keresztények is csak úgy maradhattak ott, hogy "különadót" fizetnek ezért.

A bevándorlók azért Európába jönnek, mert meghódítható - jelentette ki, hozzátéve, Európa az egyetlen földrész, amely keresztény alapokra épült. Azt mondják, "Európa gyenge, mert keresztény, és a kereszténység legfőbb parancsa a szeretet, az iszlám pedig gyengeségnek tartja a szeretetet".

Annak ellenére, hogy Európa elhagyta a gyökereit, mégis a keresztény eszmeiség, értékrend érvényes benne: a megbocsátás, a nagylelkűség és a befogadás.

Ezek pedig olyan fogalmak, "amelyekkel az iszlám nem tud mit kezdeni és nem is akar" - jelentette ki Kozma Imre.

MTI
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Karácsonyék pénzt kínálnak a klímaügyi szeánszokért
  Klímaüggyel házal a Soros György-féle Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítványok) által támogatott Foundation for Development of Democratic Rights (DemNet Hungary) részvételével a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat tízezer budapestinél. A Belügyminisztérium nyilvántartása alapján véletlenszerűen kiválasztott lakosoknak küldenek levelet, és az érdeklődők közül kiválasztott ötven embernek negyvenezer forintot kínálnak a részvételért.
 • Nagyot tévedett Dobrev Klára
  Fej fej melletti küzdelmet vizionált Dobrev Klára egy Népszavában megjelent interjúban a Fidesz–KDNP és az ellenzék között, elmondható azonban, hogy Gyurcsány Ferenc felesége téved – jelentette ki a lapunknak készített elemzésében Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója. Hozzátette: mivel az ellenzéki tábor nem egységes, ezért számos szavazót veszíthetnek a baloldali pártok azok közül, akik a közös listából nem kérnek.
 • Az apokalipszis négy lovasa
  A nyílt társadalom ideológiái: a kommunizmus, a liberalizmus, a globalizmus és a rasszizmus.
MTI Hírfelhasználó