Migráns–ügyben a pápa nem tévedhetetlen
A muszlim tömegek vezetői jól látják, hogy megérett a helyzet a hitehagyott földrész elfoglalására. Segítséget jelent a teljesen elvilágiasodott európai vezetők (tisztelet a kivételnek) naivitása – nyilatkozta a veol.hu-nak Márfi Gyula veszprémi érsek.
2015. október 27. 18:08

A katolikus egyházi vezető szerint Európát a muszlimok (hitük szerint) háborús területnek tekintik, és háborús területre nem szokás menekülni. Bár az okok között felmerülnek a közel-keleti háborúk és az ökológiai katasztrófa miatt beszűkült élettér, vagy akár a jobb élet reménye is. De a jelenkori népvándorlásnak nem csak okai vannak, hanem céljai is. Ezek között említette Márfi Gyula az európai nagyvállalkozók vágyát az olcsó munkaerőre, de azt is, hogy egyes Európán kívüli nagyhatalmak Európa meggyengítésén munkálkodnak. Hozzátette, hogy olyan érthetetlen dolgok is felmerülnek, hogy az arab pénzvilág mellett, amerikai bankok is támogatják a bevándorlókat, „akiket előszeretettel menekülteknek hívnak”. Talán ez lehet az oka annak is, hogy a toleranciát fennen hirdetők segítik a toleranciát alig ismerő migránsokat – nyilatkozta az érsek, aki a veol.hu-nak hangsúlyozta, hogy saját, személyes véleményét osztja meg az olvasókkal.

Krisztustól Mohamed igájába

Márfi Gyula hozzáfűzte, hogy Európa vezetői „nem számolnak a hit erejével, el sem tudják képzelni, hogy a széles tömegek vallásos meggyőződésében mekkora erő van. Ők csak pénzben és napi politikában gondolkodnak. Olyan „európai értékekről” szónokolnak (például szabadságról és egyenlőségről), amelyek Európában már nem is léteznek. Az egyenlőséget összekeverik az egyformasággal (genderideológia), a szabadságot pedig a szabadossággal, amely saját szenvedélyeik rabjává teszi az európai polgárokat.” Az érsek úgy látja, hogy Európa levetette magáról Krisztus szelíd igáját, „most az a veszély fenyegeti, hogy nyakát Mohamed sokkal szigorúbb igájába hajtják.”

A hívő keresztényeket és zsidókat meg fogják tűrni, az erkölcsteleneket nem

Az érsek szerint, ha így folytatódik Európa iszlamizálódása, ötven év múlva többségbe kerülnek a muszlim vallásúak a földrészen, és akkor Európa valóban iszlám uralom alá kerül. „Üldözni valószínűleg csak a hitetleneket és az ő normáik szerint erkölcsteleneket (melegházasok, melegfesztiválok, genderideológia, Charlie Hebdo-szintű folyóiratok, isten- és vallásgyalázó megnyilvánulások) fogják. A hívő keresztényeket, zsidókat és más vallásúakat meg fogják tűrni, különösen azokat, akiknek van szent könyvük (bibliájuk, arabul: koránjuk). Az éveket azonban valószínűleg nem Jézus születésétől, hanem Mohamed prófétának Mekkából Medinába történt menekülésétől, a hedzsrától fogjuk számítani (Kr. u. 622-től), heti ünnepnapunk nem a vasárnap lesz, hanem a péntek, a karácsonyt és a húsvétot pedig sokkal diszkrétebben fogjuk megünnepelni, mint most…” Hozzátette: hogy új keresztény templomok nem fognak épülni, ám működhetnek, ha a hívők fenntartják őket, viszont számolni kell azzal, hogy egyes szélsőséges mohamedánok néha egyet-egyet felgyújtanak, vagy felkoncolnak imádkozó csoportokat. Az elkövetőeket „az iszlám állam is bűnözőknek fogja nyilvánítani, de nem biztos, hogy megtalálja és megbünteti őket”.

„A migráció valószínűleg Isten büntetése”

Márfi Gyula a prófétákat idézte, akik szerint Izrael (Kr. e. 722), illetve Jeruzsálem és Judea (Kr. e. 586) is azért esett el, „mert a nép Jahve helyett a bálványokat imádta”. Ha Európa elesik, annak is a modern bálványimádás (a pénz, a hatalom és a tiltott élvezetek imádása) lesz az oka – tette hozzá a főpap.

A veszprémi érsek Ferenc pápa migrációval kapcsolatos kijelentéseire reagálva elmondta, hogy „a pápa csak akkor tévedhetetlen, ha hit és erkölcs dolgában az egész egyház számára kötelező tanítást ad. Itt nem erről van szó”.  A Szentatya kérése, hogy minden plébánia fogadjon be egy menekült szír családot sok helyen azért sem kivitelezhető, mert „számos plébánia önmagát sem tudja fenntartani külső segítség nélkül. Azonkívül a bevándorlók túlnyomó többsége nem menekült, nem szír és nem család”. Márfi Gyula szerint: „a pápa megnyilatkozásait az is befolyásolja, hogy az ő szülei is bevándorlók voltak Argentínában. Ám bevándorlás és bevándorlás között is óriási különbségek vannak. A Szentatya szülei keresztényként mentek egy keresztény országba, így könnyen alkalmazkodtak új környezetükhöz. A muszlimok azonban nem tudnak és nem is akarnak alkalmazkodni. Ők– – mint már mondtam –– „harci területre” jöttek: nem alkalmazkodni, hanem hódítani”.

magyaridok.hu - veol.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Déli határunkon tűzharcok folytak, sérültek is vannak
  Bűnözők folytattak katonai jellegű akciót hazánk ellen a déli határon: tűzharc zajlott, sérültjeink is vannak. Brüsszel süketnek és vaknak tetteti magát – derült ki Bakondi György rádiónyilatkozatából.
 • Szent Miklós Napok
  Szent Miklós ünnepe, és egyben a nevét viselő templom búcsúja jövő keddre esik, és ez zárja az idei Szent Miklós Napok programsorozatot Gyergyószentmiklóson, amely rendezvény szombattól kínál élményeket minden korosztálynak.
 • Magyarország 365 fotópályázat – díjazottak
  Kihirdették csütörtökön Budapesten az idei Magyarország 365 fotópályázat díjazottjait. A neves szakemberekből álló zsűritől 16 pályázó kapott elismerést.
MTI Hírfelhasználó