Migránsokkal is találkozna mexikói útján a pápa
Migránsokkal is találkozni szeretne Ferenc pápa mexikói látogatásán, amelynek időpontját - 2016. február - vasárnap jelentette be Norberto Rivera mexikóvárosi érsek.
2015. november 2. 11:54

Az érsek a mexikóvárosi katedrálisban bemutatott misén jelentette be a tervezett utazást a hívők előtt, ugyanakkor nem közölt részleteket a látogatás programjáról. Annyit árult csak el, hogy a látogatás február 12-től 20-ig tart majd. A mexikói főegyházmegye a Desde la fe című katolikus hetilap vezércikkében azt írta, hogy a katolikus egyházfő fel akarja hívni a mexikóiak figyelmét szociális felelősségükre, "fel akarja rázni lelkiismeretüket". Az említett írásban a főegyházmegye valószínűnek tartja, hogy a pápa fel akarja keresni azokat a külvárosi részeket, ahol a margóra szorultak élnek. Valószínűleg meglátogatja "a szenvedő migránsokat", hogy segítsen "ledönteni a gyűlölet és az elválasztás falát" - olvasható a vezércikkben.

MTI
  • Orbán Viktor: az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes
    "Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" - áll Orbán Viktor miniszterelnöknek az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.
  • Piros-fehér-zöldben a stadionok
    Az Operaház új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színű kivilágítást kap szerdán este, a magyar-német meccs alatt – közölte az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter az Origóval. Az intézmény ezzel csatlakozott ahhoz az egyre népesebb táborhoz, mely kiáll az ellen, hogy Magyarországot politikai indíttatásból, a labdarúgást felhasználva lehessen provokálni.
  • Az EU-nak hiányosságai vannak a nemzeti kisebbségvédelem terén
    Az Európai Uniónak hiányosságai vannak a nemzeti kisebbségvédelem terén, és a 47 tagállamot, köztük a mind a 27 uniós tagországot magában foglaló Európa Tanács féléves magyar elnöksége jó alkalmat kínál, hogy felhívjuk ezekre az elmaradásokra a figyelmet - jelentette ki szerdán Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője az MTI-nek adott nyilatkozatában.
MTI Hírfelhasználó