Melyik diplomával lehet jól keresni?
Megjelentek a diplomás pályakövetési rendszer legfrissebb, 2014-es adatai. Ezekből kiderül, melyek azok a képzések, amelyek elvégzésével a legtöbbet lehet keresni.
2015. november 4. 18:04

A lista élén az informatikai, a műszaki, a gazdaságtudományi, illetve az orvos- és egészségtudományi képzések állnak.

Az egyetemek és a főiskolák arra voltak kíváncsiak, mennyit keresnek, milyen gyorsan találtak munkát a volt hallgatók, és diplomát igénylő munkakörben helyezkedtek-e el. A hazai pályakövetési rendszer negyedik évében zajlott adatfelvételek az egy, a három és az öt éve abszolutóriumot szerzettek körére terjedt ki – írja az eduline.hu. A portál a frissdiplomások havi nettó átlagjövedelmének adatait vizsgálta meg, hogy mely képzési területen keresnek a legtöbbet, illetve a legkevesebbet a volt hallgatók. A legjobban az informatikai, a műszaki, a gazdaságtudományi, illetve az orvos- és egészségtudományi oklevelet fizetik meg.

Az eredményekből kiderül: a legtöbbet az informatika területén lehet keresni: átlagban nettó 266 780 – 246 450 forintot. A második helyen a műszaki képzés áll: nettó 229 160 – 207 640 forinttal. Szintén egész magas: átlagban nettó 222 080 – 205 650 forint a gazdaságtudományok területén dolgozók fizetése.

A részletes eredményeket itt találhatják meg az érdeklődők: http://www.felvi.hu.

edupress.hu
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó