Széles támogatottságunk van Amerikában
A 888.hu hírportál interjút készített Magyarország hivatalos amerikai szószólójával, Connie Mackkel. Colleen Bell beszéde miatt szólaltatta meg.
2015. november 8. 15:26

Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet múlt heti Corvinus Egyetemen elmondott beszédét kritizáló kérdéseket tett fel a szerdai képviselőházi meghallgatáson Victoria Nuland helyettes államtitkárnak Jeff Duncan republikánus képviselő, egyebek között az feszegetve: az Egyesült Államok be kíván-e avatkozni Magyarország belügyeibe.

A korábbi kongresszusi képviselő elmondta: az amerikai döntéshozók szerint Colleen Bell beszéde egy újabb példája volt az Obama-adminisztráció sikertelen külpolitikai kezdeményezéseinek. „Nem volt helyénvaló, ráadásul durva erőszakosságát mutatja az Egyesült Államok külpolitikai missziójának, ezért a külügyi bizottságnak foglalkoznia kellett a kérdéssel.” Reményét fejezte ki aziránt, hogy az amerikai külügyminisztérium elfogadja majd a kritikai hangokat, ami pozitív irányba fordíthatja az amerikai-magyar kapcsolatokat.

Ugyanis „széles körű egyetértés van abban, hogy folytatni kell Magyarország további támogatását. Függetlenül attól, hogy néhány részrehajló médium megpróbálja befeketíteni az országot, az amerikai politikai döntéshozók szerint Magyarország egyike azon kevés európai szereplőnek, amely kész határozott lépéseket tenni az európai stabilitás helyreállítása érdekében” – fogalmazott az interjúban Connie Mack.

Azt is kiemelte, hogy Magyarországnak széles, két párti támogatása van a szenátusában és a képviselőház egyaránt. „Ez minden bizonnyal ellentétes politikailag elfogult érdekcsoportok véleményével, amelyek nagyon hangosak a sajtóban, és emiatt úgy tűnik, mintha az ő álláspontjuk lenne a mainstream. Valójában ez nem több, mint egy old-school szovjet-típusú propaganda, és ezt így is kell értelmezni” – tette egyértelművé Magyarország szószólója.

888.hu
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó