Volt MSZP-elnökök estek egymásnak
– Új arcokról beszéltem és nem fiatalításról, de ez, úgy látszik, Kovács Lászlónak nagyon becsípődött – reagált Mesterházy Attila az ATV Egyenes beszéd című műsorában Kovács László volt uniós biztos saját pártja vezetését bíráló kijelentéseire. Mint ismert, a volt külügyminiszter azt nyilatkozta lapunknak: ha így folytatja az MSZP, még a parlamentbe sem juthat be 2018-ban.
2015. november 22. 09:01

Azt is kifejtette: a teljesítmény hiányzik a jelenlegi vezetőségből. Mesterházy Attila az ATV-ben való szereplésével egyébként teljesítette a Magyar Időknek tett ígéretét. Tegnapelőtt ugyanis azt nyilatkozta Kovács László prognózisát firtató kérdésünkre: – Igen, bejutunk a parlamentbe és megnyerjük a választásokat! A véleményemet majd egy tv-interjúban fejtem ki!

Mesterházy Attila az ATV-ben azt fejtegette: valóban volt olyan kérése 2012-ben pártelnökként, hogy azok, akik már 20 éve az első sorokban képviselik a pártot, lépjenek hátrébb egy kicsit, és adjanak helyet az új arcoknak. Az előző MSZP-elnök elismerte: a döntések előkészítésénél jobban kellett volna a régi pártpolitikusokkal éreztetni, hogy fontosak.

Kovács László volt pártelnök MSZP-t kritizáló megjegyzéseire azt is hozzáfűzte: úgy látja, a volt külügyminiszter nehezen emészti meg, hogy a két legutóbbi kongresszuson nem választották meg semmilyen funkcióra, „amire jelentkezett”. A szocialista országgyűlési képviselő azt mondta: kizárt, hogy ne kerülne be az MSZP 2018-ban az Országgyűlésbe, ha karakteres, szociáldemokrata politikát folytat nemzeti elkötelezettséggel, és ahogy fogalmazott, mindezt „tökösen képviselik”.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szintén optimistán azt mondta: nem az a kérdés, bejutnak-e az Országgyűlésbe, hanem az, hogy nyernek-e, a párt mindenesetre erre készül. A Kossuth rádió 180 perc című műsorában tegnap reggel Kovács László megerősítette, amit lapunknak nyilatkozott, vagyis ha az MSZP így folytatja, kieshet a parlamentből. Arra az észrevételre, hogy Mesterházy nem volt elragadtatva a Magyar Időknek adott nyilatkozatától, Kovács azt válaszolta: ő pedig Mesterházy pártelnöki tevékenységétől nem volt elragadtatva.

A Tumblr megosztóportálon Szanyi Tibor EP-képviselőt más témában kérdezték, ám eljutottak az MSZP belső gondjaiig. Kijelentette: szerinte azért nyerhet a Fidesz 2018-ban, mert „megbuherálták” a választási törvényt. Egy kérdésre azt válaszolta : „Én nem együttműködök az MSZP-vel, hanem része vagyok az MSZP-nek! Reményeim szerint ez így is marad, akkor is, ha maga a párt jelenleg egy csődtömeg. Az én dolgom, hogy ezt a katyvaszt megreformáljam, oszt ez vagy sikerül, vagy nem”.

magyaridok.hu
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó