Már több mint egymillió aláírás a kvóta ellen
Már több mint egymillió aláírás gyűlt össze a Fidesz kötelező kvóta elleni petíciójának támogatására – jelentette be Kósa Lajos, aki azt is leszögezte: az aláírások gyűjtését, azaz a kötelező betelepítés elleni küzdelmet egészen addig folytatják, amíg az Európai Unió el nem törli a betelepítési kvótát.
2015. december 1. 11:38

Már több mint egymillió aláírás gyűlt össze a Fidesz kötelező kvóta elleni petíciójának támogatására – jelentette be Kósa Lajos, aki azt is leszögezte: az aláírások gyűjtését, azaz a kötelező betelepítés elleni küzdelmet egészen addig folytatják, amíg az Európai Unió el nem törli a betelepítési kvótát. A párt frakcióvezetője szerint továbbra is indokolt a kvótaellenes magyar küzdelem, mivel az EU és Törökország közötti megállapodás egyáltalán nem jelenti azt, hogy megoldódott volna az Európában már jelen levő egymillió illegális bevándorló elhelyezésének kérdése.

– Továbbra is életben van a kötelező betelepítési kvóta, amely 130 ezer bevándorló elosztása mellett további több mint 800 ezer ember elosztását szabályozná – tette hozzá a Fidesz-frakció vezetője.

Kósa Lajos beszélt arról is, hogy a frakció a kvótaellenes aláírásgyűjtés támogatására kommunikációs kampányt tervez. Lapunk úgy értesült, hogy a Fidesz-frakció ma jelenti be a kampány elindítását, amely internetes felületeken, valamint a megyei lapokban elhelyezett hirdetésekkel veszi kezdetét. Az interneten és a megyeszékhelyek lapjaiban közzétenni tervezett felhívásokban a kvótaellenes petíció aláírásgyűjtő pavilonjainak képi elemei jelennek majd meg. Az eddigi hírek szerint a kampány januártól várhatóan óriásplakátokon is folytatódik. Információink szerint a parlament tegnapi ülésnapján a Fidesz frakcióülésének is egyik napirendi pontja volt a kötelező kvóta elleni kampány továbbviteléről szóló döntés.

A képviselők egyetértettek abban, hogy teljesíthető az eddig tervezett országgyűlési menetrend, így az idén várhatóan december 15-én ülésezik utoljára a magyar Országgyűlés. A frakció úgy határozott, hogy a budapesti olimpia reprezentatív szervező- és előkészítő bizottságába a Fidesz képviselőcsoportja Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét delegálja.

Bocsánatot kért a párizsi terrortámadással és a zsidósággal kapcsolatosan félreérthető nyilatkozata miatt Szentgotthárd polgármestere. Huszár Gábor szerencsétlen megfogalmazásnak tartja korábbi megjegyzését, amely szerint bizonyos üzleti körök és Izrael összefüggésbe hozhatók a 130 halálos áldozatot követelő november 13-i párizsi merényletsorozattal. „A bizottsági ülésen elhangzott, nem a nyilvánosságnak szánt, a vita hevében szerencsétlenül megfogalmazott, kellőképpen át nem gondolt mondatom miatt a következő nyilatkozatot teszem: a legtávolabb állt és áll tőlem, hogy bárkit, különösen a zsidó vallású embereket megbántsam. Ezúton szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiket a feltételes módban elhangzottakkal megsértettem. A történteket végtelenül sajnálom ” – áll a Huszár Gábor által kiadott nyilatkozatban.

Lapunk megkeresésére Csécsi Soma a BRFK szóvivője közölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 41 éves budapesti férfival szemben a fővárosban a hét végén bántalmazott, kvótaellenes petíciós aláírásokat gyűjtő aktivista megtámadásával kapcsolatban. Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap jelentette be, hogy egy férfi előbb szidalmazta, majd többször megütötte és a hajánál fogva rángatta egyik aláírásgyűjtő aktivistájukat.

magyaridok.hu
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Orbán: a kvóta átnevezve is kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi
  Az Európai Bizottság szerdán bemutatott új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, miután lengyel és cseh kollégájával együtt másfél órán keresztül tárgyalt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.
 • Azonosították az első magyarországi dinoszaurusztojás-leletet
  A pár centiméteres, ovális alakú, különös felülettel rendelkező tojásmaradvány az iharkúti ásatások során került elő, és vélhetően egy kistermetű ragadozó dinoszaurusztól származott; a megkövesedett fosszíliát a szakemberek csütörtökön mutatták be Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeumban.
 • A legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa-mérkőzést
  A legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa döntőjét, a Bayern München-Sevilla mérkőzést csütörtök este a Puskás Arénában - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője csütörtökön online sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó