Dzsihád a bécsi muszlim óvodákban
Vége a liberalizmusnak: radikális lépést tervez Ausztria
Ednan Aslan, a Bécsi Egyetem Iszlám Intézetének professzora tanulmányából drámai információk derültek ki az ausztriai muszlim óvodákkal kapcsolatban.
2015. december 8. 13:01
Ednan Aslan, a Bécsi Egyetem Iszlám Intézetének professzora készített egy tanulmányt, amelyet a napokban publikáltak, és amelyből drámai információk derültek ki az ausztriai, elsősorban bécsi muszlim óvodákkal kapcsolatban. Sebastian Kurz, a külügyekért és integrációért felelős osztrák miniszter azonnal bezáratná a zárt óvodákat.

A tanulmány szerint a mintegy 150 bécsi muszlim óvodába nagyjából 10 ezer gyermek jár, és a – szülők elvárásainak megfelelően az intézmények – igyekeznek teljesen zárt környezetet biztosítani a kicsik nevelésére. Párhuzamos társadalom építésén fáradoznak a szülők és az óvodák vezetői, amelyben a gyerekek nem tanulnak németül, és az iszlámon kívül más hatás nem érheti őket.

A Kronen Zeitung már november 25-én „A bécsi óvodákban az oktatás célja a dzsihád?” címmel jelentetett meg egy írást, amelyben már felvázolta a tanulmány által napvilágra hozott problémát, mivel az egyik bécsi óvoda minősítésekor kiderült, hogy egy vitatott oktatókönyvet is használnak.

A Dzsihád, mint a muszlim gyerekek nevelésének utolsó szakasza

A Fatima Grimm által jegyzett tankönyv a muszlim gyerekek nevelésének négy fázisát jelöli meg. A negyedik, egyben utolsó szakasz a dzsihád megismerése. „A gyerekek 15 éves korukig fogékonyak a dzsihád szellemiségének megtalálására” – írja a szerző a 19-20. oldalon, majd így folytatja: „ Az Istenért vívott harc elsősorban karddal vívandó meg, de amikor ez nem lehetséges, vagy nem szükséges, tollal, ásóval, szikével, vagy varrótűvel és fakanállal is lehetséges harcolni.”

A könyv pikantériája, hogy a könyv megjelenése óta elhunyt szerző, Fatima Grimm apja Karl Wolff, az egykori SS-Obergruppenführer, akit 300 000 ember a treblinkai megsemmisítő táborba történt deportálása terhel.

A tanulmány óriási politikai vihart kavart

Ausztria, de legfőképpen Bécs Csipkerózsika-álmából ébredezik. A politikusok egymás után alkotnak elmarasztaló véleményt a főváros vezetéséről, amely lehetővé tette, hogy az óvodák helyzete idáig fajuljon. Sonja Wehsely, a szocialista SPÖ egészségügyért és szociális kérdésekért felelős városi tanácsosa Sebastien Kurz külügyi- és integrációs miniszter felelősségét feszegeti a kérdésben, ami érthető, elvégre a fiatal miniszter néppárti politikus. Kurz egyébként tömören és röviden fogalmazta meg álláspontját: „Meggyőződésem, hogy azonnal be kell zárni a legtöbb muszlim óvodát”.

A sokat emlegetett muszlim integráció ezzel Ausztriában véglegesen vakvágányra futott. Az a folyamat ugyanis, ami az óvodákban elkezdődik, a terrorszervezetek kiképzőtáboraiban zárul – írja a Kronen Zeitung.

Kronen Zeitung/Magyar Idők Online
  • Európa az őt alkotó tagállamoktól lehet erős
    Európa attól lesz erős, ha az őt alkotó tagállamok is erősek lesznek, nem pedig attól, hogy Brüsszel erős, a tagállamok pedig gyengék - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Fidesz-KDNP országjárásának tiszafüredi helyszínén.
  • Magas lengyel állami kitüntetést kapott Kövér László Varsóban
    A lengyel-magyar parlamenti együttműködésben és a két ország viszonya fejlesztésében szerzett kiemelkedő érdemekért a lengyel államfő által adományozott kitüntetést Kövér Lászlónak a lengyel alsóházi elnök, Elzbieta Witek adta át.
  • Hollómese
    Mindenki ismeri La Fontaine meséjét, melyben a róka kiravaszkodja a holló csőréből a sajtot. Ha az ifjabbak közül valaki mégsem, akkor sürgősen pótolja. Alapsztori.
MTI Hírfelhasználó