Az értékektől való egyenlő távolságtartás gyakorlatilag nihilizmus
Kiss-Rigó László nem gondolkodik másképp, mint a pápa, csak a saját tapasztalatai alapján tájékoztatást adott az egyházfőnek, amit köszönettel fogadtak.
2015. december 9. 08:38

Kiss-Rigó László szeged-csanádi  megyés püspök szerint azok, akik már a migránskérdés előtt is mindent megtettek, hogy tagadják, netán üldözzék a keresztény értékrendet, hagyományt, gyökereket Európában, a mostani helyzetet is kihasználják.

Nehéz csupán naivitást és jó szándékot feltételezni az olyan hírek hallatán, hogy Norvégiában le akarnak venni keresztény jelképeket, hogy ne bántsák meg a muszlim migránsokat, vagy hogy egy olasz városban az iskolaigazgató a karácsonyi koncertet az új év első napjaira halasztja, és téli koncertnek nevezi át. Ennyire nem lehet buta egy értelmiségi ember – állapította meg Kiss-Rigó László megyés püspök.

A katolikus egyházi vezető a Vasárnapi újságban elmondta, sokkal inkább azt gondolja, hogy azok, akik már a migránskérdés előtt is mindent megtettek, hogy tagadják, netán üldözzék a keresztény értékrendet, hagyományt, gyökereket Európában, a mostani helyzetet is kihasználják. Ez pedig már kivágja a biztosítékot sok józan, értelmes ember esetében – fogalmazta meg a Kossuth Rádió műsorában.

Kiss-Rigó László hasonlókról beszélt szerdán a Gutmann Fórum rendezvényén Európai identitás, iszlám globalizáció címmel megtartott előadásában. A püspök szerint azok, akik negligálják Európa keresztény gyökereit, úgy gondolják, hogy "szép, ha olyan társadalomban élünk, ahol vannak értékek, de ne akarjunk közöttük sorrendet felállítani". Csakhogy az értékektől való egyenlő távolságtartás, bár elvileg jól hangzik, gyakorlatilag nihilizmus. Aki ezt ki akarja kényszeríteni, "az –  sarkosan fogalmazva – a nihilizmus diktatúráját akarja".

Kiss-Rigó László utalt a Washington Post szeptember 7-i számában megjelent, komoly sajtóvisszhangot kiváltó cikkre, amely szerint a magyar püspök ellentmondott a menekültek befogadására felszólító Ferenc pápának. A püspök a Kossuth Rádióban azt mondta, nem Ferenc pápával vitatkozott, csak arra mutatott rá, hogy nem csupán humanitárius kérdésről van szó, hanem másról is. Az, ami most történik, nem menekültkérdés, hanem inkább migrációnak mondható, sőt, egyfajta irányított, szervezett kulturális invázió is – erősítette meg a püspök.

Kiss-Rigó László nyomatékosította, nem gondolkodik másképp, mint a pápa, csak a saját tapasztalatai alapján tájékoztatást adott az egyházfőnek a nunciatúra kérésére, amit köszönettel fogadtak.

Vasárnapi újság/Kossuth Rádió, MTI
  • Amerikától Szlovákiáig bírálják Sorost
    Robert Fico, Recep Tayyip Erdoğan, Matteo Salvini és Jarosław Kaczyński – csak néhány politikus azok közül, akik a belügyeikbe való beavatkozással vagy az országuk választásának befolyásolásával vádolták meg Soros Györgyöt az elmúlt években. A magyar származású amerikai milliárdos nevét könnyedén fellelhetjük a külföldi sajtóban is.
  • Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot Müller Cecília
    Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tiszti főorvos az adventi időszak beköszöntével a koronavírus-járvány miatt.
  • Copy-paste forradalmak
    A forradalomexport azért veszélyes, mert a Majdan-klónok képesek önmagukat területileg átmásolni.
MTI Hírfelhasználó