Fókuszban az Európa-bajnoki sorsolás
Az M4 Sport szombaton egész napos élő közvetítés-sorozattal várja nézőit, amelynek csúcspontja a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság sorsolása lesz.
2015. december 11. 10:39

A közszolgálati sportcsatorna nézői élő közvetítést láthatnak a többi között a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-sorozat sanghaji versenyéről, a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőiről, valamint a magyar labdarúgás két rangadójáról, a Debrecen-MTK, illetve a Ferencváros-Újpest találkozóról is.

A meghívott szakértők a közvetítések között - a szokásos elemzéseken kívül - kiemelten foglalkoznak majd a délutáni Európa-bajnoki sorsolással, amelyen a részvételt 44 után ismét kiharcoló magyar válogatott is érdekelt. Többször bejelentkezik Párizsból Molnár Mátyás és Székely Dávid, akik helyszíni interjúkkal - a magyar delegáció tagjainak megszólaltatásával - és friss információkkal színesítik a műsorfolyamot.

A sorsolás alkalmából az összes eddigi Európa-bajnokságon használt labda is a díszlet része lesz, az M4 Sport és a telesport.hu nyereményjátékán pedig a 2016-os, franciaországi torna hivatalos meccslabdáját lehet majd megnyerni. A stúdióban a magyar labdarúgás jelentős alakjai fejtik ki véleményüket, de jelen lesznek a jövő nagy reménységei, a különböző akadémiáktól érkező fiatal játékosok is.

Az ünnepélyes ceremóniát Hajdú B. István közvetíti, aki ekkor már az FTC-Újpest derbinek otthont adó Groupama Arénában lesz Gundel Takács Gábor társaságában. A magyar válogatott tagjai az este során folyamatosan értékelik a sorsolás eredményét, de megszólaltatják a szurkolókat is, így az ország számos pontjáról várható bejelentkezés.

Az M4 Sport szombati műsorfolyamát a dunaújvárosi profi ökölvívógála közvetítése zárja. Az esemény főmérkőzésén a veretlen Szellő Imre lép szorítóba a tanzániai Said Mbelwa ellen.

Szombaton eldől, mely csapatok lesznek a magyarok csoportellenfelei

Szombaton 18 órától tartják a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság sorsolását, amelyen kiderül, mely csapatok lesznek a magyar válogatott ellenfelei a csoportkörben.

A párizsi Kongresszusi Palotában sorra kerülő eseményen a csoportokat a tervek szerint 18.28 és 18.49 között sorsolják ki úgy, hogy először az első kalapban lévő csapatokat húzzák ki, majd következik a 4-es, a 3-as - ebben van Magyarország is - és végül a 2-es kalap. A 24 résztvevőből hat, egyenként négyes csoportot alakítanak ki, ezekből az első és második helyezettek, valamint a négy legjobb harmadik jut tovább a nyolcaddöntőbe. A meccsek 15, 18 és 21 órakor kezdődnek majd, összesen 51 mérkőzésre kerül sor.

A sorsoláson négy olyan korábbi játékos szerepel, akik egyaránt Eb-címet eldöntő gólt szereztek: a német Oliver Bierhoff 1996-ban, a francia David Trezeguet 2000-ben, a görög Angelosz Hariszteasz 2004-ben, Antonin Panenka pedig - a csehszlovák válogatott tagjaként - 1976-ban talált úgy a kapuba, hogy az hazája csapatának a végső győzelmet jelentette.

Mivel a menetrend már készen van, a sorsolás után csak a csapatokat kell behelyettesíteni a megfelelő helyekre, így az is rögtön kiderül, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány együttese pontosan mikor és hol találkozik majd a csoportriválisaival.

A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a szombati eseményen a német szakvezető mellett jelen lesz többek között Csányi Sándor elnök és Vági Márton főtitkár is.

Magyarország válogatottja 30 év szünet után szerepelhet majd nagy nemzetközi tornán, kontinensviadalon pedig 44 év óta először léphet pályára.

A 2016-os futball Eb-t június 10. és július 10. között rendezik kilenc franciaországi város tíz stadionjában: Párizsban (Parc des Princes/45 ezer néző befogadására alkalmas, Stade de France/80 000), Bordeaux-ban (Stade de Bordeaux, 42 000), Lens-ban (Stade Bollaert-Delelis, 35 000), Lille-ben (Stade Pierre Mauroy, 50 100), Lyonban (Stade de Lyon, 58 000), Marseille-ben (Stade Velodrome, 67 000), Nizzában (Stade de Nice, 35 000), St. Etienne-ben (Stade Geoffroy Guichard, 41 500) és Toulouse-ban (Stadium de Toulouse, 33 000).

telesport.hu - MTI
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A kormány a nemzeti össztermék, a GDP 18-20%-át csoportosítja át
  Tíz év megfeszített munkával egyenesbe jött a magyar gazdaság, de a koronavírus-járvány miatt most kezdhetjük elölről az építkezést, ami igazságtalan – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki arról is beszélt hogy egyszerre kell megküzdenünk a járvánnyal és a gazdasági következményekkel is.
 • Áltudósok a Helsinki Bizottságban
  Manapság jogtudósoknak kiáltották ki magukat a Soros-hálózathoz tartozó „jogvédő” szervezetek.
 • Az ötpontos program már a jövőt építi
  Olyan helyzetben van az ország, hogy a válságkezelést nem hitelből kell finanszíroznia, szemben például Romániával, ahol a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordultak segítségért – mondta a Magyar Nemzetnek Novoszáth Péter közgazdász, aki értékelte a kormány ötpontos akciótervét.
MTI Hírfelhasználó