Jöhet az áfacsökkentés?
A képviselők az új Quaestor-törvényről szóló javaslat mellett akár a lakásépítés áfacsökkentését is napirendre vehetik ma, és a házszabálytól történő eltéréssel kedden el is fogadhatják az indítványt. Az őszi ülésszak utolsó ülésnapján így összesen akár 26 előterjesztésre is rábólinthatnak, többek közt a bankadó csökkentésére is.
2015. december 14. 07:48

Az ülésnap a házelnök előzetes napirendi javaslata alapján 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Ezután a képviselőknek arról kell dönteniük, hogy a házszabálytól eltérve ma megtárgyalják, kedden pedig már szavazzanak is az új Quaestor-törvényről szóló javaslatról, amely tartalmazza a korábban alkotmányellenesnek nyilvánított pontok módosítását, így az igazságügyi miniszter szerint lehetővé teszi a károsultak gyorsabb és kiszámíthatóbb kárenyhítését. A Ház abban az esetben fogadhatja el kedden az indítványt, amennyiben a képviselők négyötöde hozzájárul a házszabálytól történő eltéréshez.

Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz vasárnapi kongresszusán jelentette be, hogy már ma parlament elé kerül azon javaslatuk, amely a következő négy évben 27-ről 5 százalékra csökkentené a lakásépítés áfáját. A fentiek szerinti házszabálytól történő eltérés esetén ezt az indítványt is elfogadhatják akár már kedden. Az első ülésnap további részében a másnap elfogadni tervezett javaslatokat vitathatják utoljára a képviselők. Kedden, az őszi ülésszak utolsó ülésnapján így összesen immáron akár 26 előterjesztést is elfogadhatnak a képviselők, az említett két javaslat mellett például a bankadó csökkentését is.

MTI
  • Miért félnek Trumptól még mindig?
    Aki alternatív világértelmezési keretet és fogalom-készletet merészel használni, azt egész egyszerűen kitiltják minden létező platformról, és ezzel volt valóság, nincs valóság, egy gonddal kevesebb.
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
MTI Hírfelhasználó