Vége az RTL Klub parlamenti kitiltásának
December 21-től visszaengedik a Parlament épületébe az RTL Klub stábjait – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke a Mandinerrel.
2015. december 14. 13:36

Ismét közvetíthet a korábban kitiltott RTL Klub a Parlament és a Képviselői Irodaház épületéből – ezt Szilágyi Zoltán parlamenti sajtófőnök mondta a Mandinernek hétfőn. Tájékoztatása szerint arról már egy hete tájékoztatta az Országgyűlés Hivatala Kotroczó Róbert hírigazgatót, hogy december 21-ével az RTL Klub stábja ismét forgathat az Országgyűlésben.

Az RTL Klubot még november 19-én azért tiltották ki a Parlamentből, mert a csatorna stábja megszegte a sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat. „Mivel a stábjuk többedszerre szándékosan hagyta figyelmen kívül a vonatkozó szabályokat, Kövér László házelnök mindaddig nem kívánja lehetővé tenni az RTL Klub újságíróinak, hogy személyesen tudósítsanak az Országgyűlés munkájáról, ameddig az RTL Klub garanciát nem vállal arra, hogy hasonló incidens a jövőben nem fordul elő” – írták akkor a csatornának.

A csatornának nem ez volt az első ilyen ügye, korábban egyik kollégájukat, Szondi Vandát figyelmeztették, hogy tartsa be az Országgyűlés sajtótudósítási rendjét. „Mivel erre nem volt hajlandó, parlamenti belépőjét felfüggesztettük, nem három, hanem egy hónapra, és erről haladéktalanul tájékoztattuk Kotroczó Róbert hírigazgatót, felkérve, hogy szíveskedjék figyelmeztetni munkatársait az előírások betartására” – jelentette ki ezzel kapcsolatban Szilágyi.

MNO
MTI Hírfelhasználó