Új útvonalon a migránsok
Albániába tolódik át a migránsok egy részének útvonala annak nyomán, hogy a macedón hatóságok lezárták a görögországi határt a gazdasági bevándorlók előtt.
2015. december 15. 17:36

Erre hívta fel a figyelmet kedden a macedón média, amely beszámolt arról, hogy előző nap egy 12 fős marokkói csoportot tartóztatott fel az albán rendőrség.

A Time.mk internetes portál szerint az elfogott menekültek azt állították, hogy athéni lakosoktól értesültek az új útvonalról, amely Görögországból Albániába, onnan pedig Montenegróba vagy Olaszországba vezet. Informátoraik még albán kapcsolatokkal is ellátták őket. Az albán belügyminisztérium a marokkóiak elfogása után a határellenőrzés szigorításáról döntött.

MTI
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
MTI Hírfelhasználó