Bajorországból egy busznyi migránst kap Merkel
Egy bajorországi, landshuti helyi politikus, Peter Dreier csütörtök délelőtt egy busznyi migránst küld Berlinbe, egyenesen Angela Merkel kancellár hivatala elé.
2016. január 14. 12:04

Így tiltakozik Merkel menekültpolitikája ellen. Dreier már ősszel ezzel az akcióval fenyegette Merkelt, most be is tartja a szavát.

A bajorországi Landshut egyik helyi politikusa, Peter Dreier tanácsos csütörtök délelőtt 52 migránst ültet fel egy buszra, hogy az Berlinbe, Angela Merkel kancellári hivatala elé vigye őket – írja a Die Welt. Dreier előzőleg arról beszélt: a menekülteknek elmondta, hova megy a busz, az ellen senki sem tiltakozott és önként szállnak fel a buszra.

Peter Dreier szerint a berlini szövetségi kormány nem érti meg a menekülthelyzet problémáit. Ő úgy látja, telítődött a rendszer, miközben továbbra is érkeznek a migránsok, a kormány pedig nem tesz semmit.

Veszélyben a belső béke

A Welt információi szerint Dreier októberben telefonon arról beszélt Angela Merkelnek: „Ha egymillió menekültet vesz föl Németország, akkor abból arányosan 1800 esik az én körzetemre. Annyit felveszek, minden továbbit továbbküldök Berlinbe a kancellári hivatalhoz”. Dreier most be is váltja fenyegetését. A bajor politikus szerint veszélyben van Németország belső békéje.

A Welt egyébként úgy tudja, Merkel úgy válaszolt ősszel Dreiernek: „Ha ön buszokat küld nekem, én azokat tulajdonképpen Görögországba küldeném vissza. De onnan a menekültek megint önhöz futnak be”.

Die Welt Landrat schickt Merkel Bus voller Flüchtlinge

Mandiner/Die Welt
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó