Hétvégén újra itt a hó
Balatonon hét centi vastag a jég, így készülhetnek a korcsolyázás szerelmesei. A vastagodó jégpáncél miatt a nádat is tudják vágni, ami évek óta nem sikerült.
2016. január 21. 14:18

Ma az északnyugati szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon és a középső országrészben néhol meg is erősödik.

Az országban többfelé havazik, és a délelőtti órákban a főváros térségben is szállingózott a hó. Az OMSZ adatai alapján az észak-keleti országrészben esett a legtöbb hó, 4-6 centiméter , a Kékestetőn pedig 8 centiméter a hóvastagság. Ma még többfelé havazhat, de már csak 1-2 centiméter hóra lehet számítani. Jelenleg figyelmeztetés és riasztás nincsen kiadva, de gyenge hófúvás előfordulhat. Pénteken nem számíthatunk csapadékra, de hétvégén egy front érkezik, és újra 2-3 centiméternyi hó hullhat.

Gyulán éjszaka egy vékony fehér lepel borult a tájra, és a délelőtt órákban is havazott. A Békés Megyei Rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint több baleset is történt a megyében. A helyszíni tudósító úgy értesült, hogy a közútkezelő és a települési szolgáltatók munkatársai is dolgoznak azon, hogy jól járhatóak legyenek az utak.

Hajdú-Bihar megyében hajnalban kezdett el havazni, 2-3 centiméter esett mostanáig. Mivel hideg van, ezért a leesett hó meg is marad. A főutak latyakosak, de jól járhatóak. A mellékutak azonban havasak és jegesek.

Balatonon 7 centi vastag a jég, így készülhetnek a korcsolyázás szerelmesei. A vastagodó jégpáncél miatt a nádat is tudják vágni, ami évek óta nem sikerült, mert nem lehetett rámenni a jégre.

Napsütésre és havazásra is készülni kell a hétvégén. Marad a hideg idő, éjszakánként több helyen mínusz 10 Celsius-fok alá is csökken majd a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken mindenütt több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 12 és mínusz 6 fok között alakul, de a hóval borított területeken ennél hidegebb, akár mínusz 15 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között várható.

Szombaton nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de a keleti határ közelében gyengén felhős, napos maradhat az idő. Északnyugat felől egyre többfelé várható havazás. A Tiszántúlra késő estére érhet el a csapadék. A leghidegebb órákban általában mínusz 13 és mínusz 8 fok közötti hőmérséklet várható, de keleten a hóval borított területeken ennél hidegebb is lehet. Napközben mínusz 3 és plusz 1 fok közé melegedhet a levegő.

Vasárnap a rövid napos időszakok mellett erősen felhős lesz az ég. Szórványosan fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás. A minimumhőmérséklet mínusz 9 és mínusz 3 fok között valószínű, de keleten kissé hidegebb is lehet. A nappali maximumok várhatóan mínusz 2 és plusz 5 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

hirado.hu/MTI
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Átveheti a kormány a Lánchíd felújítását
  A kormány kész fontolóra venni, hogy átvegye a Lánchíd felújításának felelősségét, amennyiben a főváros vezetése továbbra sem lesz hajlandó megkezdeni a lassan életveszélyessé váló híd rekonstrukcióját – értesült lapunk. A hazánk nemzeti jelképének számító híd egyelőre a főváros tulajdonában áll, így a felújításról is a városvezetésnek kellene gondoskodnia.
 • Az élet nagy kérdéseiről
  Pár éve múlva a „Black LGBT+ Lives Matter” mozgalom nevében még a fehér embert is betiltják hatóságilag.
 • Külföldi lejáratási kísérletek a járvány alatt
  A magyar mentalitásnak nem része a nők támadása, lejáratása. Lovagias nemzet vagyunk, nem szeretjük, ha a hölgyeket nemtelenül támadják.
MTI Hírfelhasználó