MSZP-s oligarcha a salgótarjáni kampányban
A korábban a Tocsik-ügyben is érintett Boldvai László támogatja a szocialisták jelöltjét.
2016. január 23. 15:01

– Győzni fogunk! Megyei pártelnökként elemi kötelességem, hogy segítsem Fekete Zsolt polgármesterjelölt kampányát – közölte lapunkkal Boldvai László, az MSZP Nógrád Megyei Területi Szövetségének elnöke.

A politikus azt nem tudta megmondani, hogy kampányrendezvényeken vagy lakossági fórumokon szerepelnek-e majd együtt a jelenlegi alpolgármesterrel. – Ezt majd a kampánystáb fogja eldönteni – tette hozzá. Emlékezetes, Boldvai László neve korábban összeforrt a Horn-kormány idején kirobbant, a kilencvenes évek legjelentősebb botrányával, a Tocsik-üggyel. Tocsik Márta 804 milliós sikerdíjért közvetített privatizációs ügyekben.

A büntetőperben az derült ki, hogy a szocialisták oldalán Boldvai volt az összekötő a politikához. A korábbi országgyűlési képviselőt, aki 1994 és 1998 között volt az MSZP pénztárnoka, a perben első fokon befolyással üzérkedésért fogházbüntetésre, vagyonelkobzásra, illetve pénzmellékbüntetésre ítélték, majd másodfokon – már a Medgyessy-kormány idején – felmentették a vádak alól.

Boldvai arról is elhíresült a még 386 képviselőből álló korábbi Országgyűlésben, hogy vagyonnyilatkozatában ő tudta felmutatni a legnagyobb házat, egy 1050 négyzetméteres salgótarjáni ingatlant.

A politikus utoljára azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy még a 2014-es önkormányzati választás után kapott egy havi félmillió forintos tanácsadói szerződést a várostól.

– A hagyományos baloldali értékrenddel ez a fajta együttműködés nem illeszthető össze itt Salgótarjánban, de a magam részéről nem szeretném kommentálni Boldvai László szerepvállalását a szocialisták kampányában – hangsúlyozta Simon Tibor, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje. Hozzátette: miközben a baloldalon ilyen típusú együttműködésben gondolkodnak, ő a salgótarjáni emberekkel a helyi emberekért szeretne összefogni.

Ismert, Salgótarjánban azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert tavaly november 29-én meghalt Dóra Ottó (MSZP), a nógrádi megyeszékhely első embere. A Fidesz–KDNP színeiben Simon Tibor indul február 28-án, míg a szocialisták jelöltje Fekete Zsolt jelenlegi salgótarjáni alpolgármester lesz. A Jobbik Hulitka Istvánt, az önkormányzat pénzügyi bizottságának tagját indítja, és megméreti magát Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke is.

magyaridok.hu
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó