MSZP-s oligarcha a salgótarjáni kampányban
A korábban a Tocsik-ügyben is érintett Boldvai László támogatja a szocialisták jelöltjét.
2016. január 23. 15:01

– Győzni fogunk! Megyei pártelnökként elemi kötelességem, hogy segítsem Fekete Zsolt polgármesterjelölt kampányát – közölte lapunkkal Boldvai László, az MSZP Nógrád Megyei Területi Szövetségének elnöke.

A politikus azt nem tudta megmondani, hogy kampányrendezvényeken vagy lakossági fórumokon szerepelnek-e majd együtt a jelenlegi alpolgármesterrel. – Ezt majd a kampánystáb fogja eldönteni – tette hozzá. Emlékezetes, Boldvai László neve korábban összeforrt a Horn-kormány idején kirobbant, a kilencvenes évek legjelentősebb botrányával, a Tocsik-üggyel. Tocsik Márta 804 milliós sikerdíjért közvetített privatizációs ügyekben.

A büntetőperben az derült ki, hogy a szocialisták oldalán Boldvai volt az összekötő a politikához. A korábbi országgyűlési képviselőt, aki 1994 és 1998 között volt az MSZP pénztárnoka, a perben első fokon befolyással üzérkedésért fogházbüntetésre, vagyonelkobzásra, illetve pénzmellékbüntetésre ítélték, majd másodfokon – már a Medgyessy-kormány idején – felmentették a vádak alól.

Boldvai arról is elhíresült a még 386 képviselőből álló korábbi Országgyűlésben, hogy vagyonnyilatkozatában ő tudta felmutatni a legnagyobb házat, egy 1050 négyzetméteres salgótarjáni ingatlant.

A politikus utoljára azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy még a 2014-es önkormányzati választás után kapott egy havi félmillió forintos tanácsadói szerződést a várostól.

– A hagyományos baloldali értékrenddel ez a fajta együttműködés nem illeszthető össze itt Salgótarjánban, de a magam részéről nem szeretném kommentálni Boldvai László szerepvállalását a szocialisták kampányában – hangsúlyozta Simon Tibor, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje. Hozzátette: miközben a baloldalon ilyen típusú együttműködésben gondolkodnak, ő a salgótarjáni emberekkel a helyi emberekért szeretne összefogni.

Ismert, Salgótarjánban azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert tavaly november 29-én meghalt Dóra Ottó (MSZP), a nógrádi megyeszékhely első embere. A Fidesz–KDNP színeiben Simon Tibor indul február 28-án, míg a szocialisták jelöltje Fekete Zsolt jelenlegi salgótarjáni alpolgármester lesz. A Jobbik Hulitka Istvánt, az önkormányzat pénzügyi bizottságának tagját indítja, és megméreti magát Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke is.

magyaridok.hu
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kik támadják a múltunkat?
  Az archeogenetika tudományával közelebb lehet jutni a honfoglalók eredetének kérdéseihez.
 • A Hagia Sophia története
  Claudio Monge olasz Domonkos-rendi szerzetes hosszú évek óta Isztambulban él. A Vatikáni Rádiónak adott interjúban felidézte a Hagia Sophia hányattatott történetét.
 • Soros: Európa ellenségei ellenzik a nyílt társadalom eszméjét
  Interjút adott a Népszavának Soros György, a milliárdos spekuláns, aki ma ünnepli 90. születésnapját. Az agg agitátor kijelölte az EU-n belüli ellenségeit, amelyek Magyarország és Lengyelország. A világpolitikában pedig Oroszországtól és Kínától tart Soros, aki továbbra is kiáll az örökkötvények gondolata mellett.
MTI Hírfelhasználó