Nem kérnek a baloldalon Gyurcsány programjából
Egyre kopik Gyurcsány Ferenc kezdeményező-, tematizálóképessége a baloldalon: a megszólított pártok egyenesen elutasítják a DK legújabb programját, vagy még csak foglalkozni sem akarnak vele.
2016. február 3. 09:15

A Sokak Magyarországa című dokumentumban Gyurcsányék egyebek mellett ingyenvizet, -áramot és internet-hozzáférést, öt év alatt megduplázott egészségügyi béreket ígérnek, és egyfajta programajánlatnak szánják a többi baloldali pártnak.

– A józan középúton járó megoldásaink különböznek Gyurcsány Ferenc pártjának javaslataitól. Mi sem az ingyenvízben, sem az egykulcsos adóban nem hiszünk – jelentette ki lapunknak Szigetvári Viktor. Az Együtt elnöke hangsúlyozta: az ilyen alapon való bármiféle együttműködést értelmetlennek tartják, mert az ismét 2014 kudarcához vezetne, amiben senkinek nem lesznek a partnerei. Ezért az Együtt önálló alternatívával, önálló jelöltállítással készül 2018-ra, s ennek érdekében építi kapcsolatrendszerét civil szervezetekkel és másokkal – tette hozzá Szigetvári.

– A Párbeszéd Magyarországért (PM) nem más ellenzéki pártok programjával vitatkozik, hanem azzal foglalkozik, mire van szükségük az embereknek – mondta Tordai Bence. A PM szóvivője szerint az alapjövedelem, a Karácsony Gergely-féle zuglói modellnek a lakhatás biztonságára és az átláthatóságra vonatkozó megoldásai vagy a gazdaság jövőbarát zöldfordulata jelzi azt az irányt, amerre Magyarországnak el kellene indulnia. Az ellenzéki pártok közötti programvitának a PM egy előválasztás keretében látja csak értelmét.

Az MSZP sajtóosztályán azt mondták: nem kívánnak foglalkozni a DK programjával, de sok sikert kívánnak Gyurcsánynak. Ismert: Tóbiás József pártelnök lapunknak adott interjújában is kijelentette, hogy nem foglalkoztatják Gyurcsány Ferenc nyilatkozatai, ezek nem befolyásolják a döntéseiket.

Emlékezetes: Gyurcsány Ferenc már-már sportot űz a programalkotásból. Még miniszterelnökként meghirdette a 100 lépés, az Új Magyarország, az Új egyensúly, a Zászlóshajó, a Munka, tudás, tulajdon és a Megegyezés programot, a 48 pontot, illetve a 7 pontos úgynevezett tisztasági csomagot. A DK elnökeként hirdetett már 16 pontos programot, a békés rendszerváltás 10 pontját, nemzeti ellenállást és európai egyesült államokat is követelt.
A program számos ellentmondást tartalmaz. Bár Gyurcsány többször kijelentette, hogy „nincs ingyenebéd”, most az ingyenes szó tízszer is szerepel benne, míg a három évvel ezelőttiben egyszer sem írták le. A 346 pontból álló DK-program úgy ír: „kiállunk az azonos neműek házassága és családalapítási joga mellett”.

Leszbikus nőknek is lehetővé tennék a mesterséges megtermékenyítést. Gyurcsány azonban már kihátrált saját javaslatuk mögül. Mint az ATV-ben magyarázta: ma már mérsékeltebben politizál, erkölcsi kérdésekben például akkor sem erőszakolná rá a társadalomra az elképzeléseit, ha parlamenti többsége lenne. Ez a helyzet a melegházassággal is, aminek engedélyezését a DK ugyan támogatná, a társadalom elutasítása miatt azonban a pártelnök a kérdést parlamenti többség esetén sem tűzné napirendre. Programjuk kapcsán Gyurcsány novemberben még optimistán azt mondta: „a DK készülni fog arra, hogy legkésőbb 2018-ban, a demokratikus ellenzék vezetőjeként kormányt alakítson”.

magyaridok.hu
megmondó
Azért is orvosi eset, mert memóriája kórosan gyönge. Polgárháborús hangulatot ugyanis éppen ő keltett 2006. október 23-án.
 • Hattyú-Doll?
  Alighanem a hattyúdala lesz Thomas Doll edzőnek az Európa Liga selejtező második fordulójának visszavágója Herningben.
 • Újabb izmus az EU-ban: idiotizmus
  Az elmúlt évszázad még a legrokonszenvesebb izmus, a humanizmus fogalmát is beszennyezte, mert ezt a szép eszmét megélhetési humanisták sajátították ki.
 • A 2006-os terrorkormányzás
  Az egészen durva kettős mérce azt mutatja, hogy rejtett érdekcsoport próbálja rombolni Magyarországot.
 • Háború előkészülete zajlik térségünkben
  Úgynevezett „migránsfalvakat” akarnak létrehozni, megsértve adott államok területi integritását. Háborúk kezdődtek ekként évezredek óta.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI