Orbánék áttolják a jurtát
2016. február 11. 11:23

(...) Mint a gazdaságban, nemzetközi kapcsolatainkban is a jövőt élik föl. A kormány pillanatnyi érdekeiért feladják a szomszédainkhoz, szövetségeseinkhez fűződő bizalmi viszonyt. A későbbi súlyos következményekkel mit sem törődve hagyják, hogy elporladjon a nemzedékek sora által felépített országimázs. Nem érdekli őket, hogy 1956 közelgő kerek évfordulóján nem a szabadság szeretetéről, a hősiességről lesz majd szó, hanem arról, hogyan süllyedt ilyen mélyre ez a jobb sorsra érdemes nemzet. Nem értik, vagy értik, de nem bánják, hogy egy árvalányhajas gondolat, Horthy-imádó állami történész, antiszemita politikusnak emelt szobor igenis el tud téríteni egy ide induló befektetőt.

Nem ideológusok vannak hatalmon. Mindegy nekik, milyen lesz az ország – azzal a feltétellel, hogy ők állnak az élén. Mindent ennek rendelnek alá, s ha rajtuk múlna, áttolnák a jurtát Ázsiába, mert ott nem ütköznének bele állandóan a francia forradalom, a felvilágosodás örökségébe, emberi jogokba.

Horváth Gábor: Undok kismalac

Népszabadság
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Új lendület az európai jobboldalnak
  A neomarxista, globalista hullám és politikai erők olyan támadás alá vették az Isten, haza, család hármas egységét a nyugati civilizációban, hogy annak egységes válaszreakciót kell szülnie a jobboldal részéről – szögezte le Szánthó Miklós.
 • Őcsény lovasa nyerte a 15. Nemzeti Vágtát
  Németh János, Őcsény lovasa nyerte Galaxy nevű lovával a 15. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap a budapesti Hősök terén.
 • Megújult a Bakáts téri templom Budapesten
  Felújították a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-főplébániatemplomot Budapest IX. kerületében. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vasárnap szentmise keretében áldotta meg az épületet és szentelte fel a templom új oltárát.
MTI Hírfelhasználó