Elhunyt Garam József újságíró
2004. február 11. 13:42
Elhunyt Garam József újságíró, a Rózsa Ferenc- és Aranytoll-díjjal kitüntetett gazdasági szakírót 84 éves korában érte a halál - tudatta a család.
Az 1920-ban született, közgazdász végzettségű Garam József 1950-től 1952-ig a Központi Statisztikai Hivatal kereskedelmi, majd négy éven át ipari főosztályának vezetője volt.
Újságírói pályája a Figyelő című gazdasági hetilaphoz kötődik: 1957-től 1985-ig főszerkesztőként, később, nyugdíjazása után szerkesztőként dolgozott a lapnál. Öt évig a Népszava című újság gazdasági rovatát is vezette - tájékoztatta lánya, Garam Katalin.
A vasárnap elhunyt Garam József több gazdasági, statisztikai témájú könyv szerzője, illetve társszerzője volt.
Újságírói munkásságát 1964-ben Rózsa Ferenc, 1992-ben Aranytoll-díjjal ismerték el.
MTI nyomán
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó