A Gondola is csatlakozik a dokumentumhoz
2009. november 18. 18:18
A társadalomban összefogásra van szükség a kirekesztő, az emberi méltóságot sértő szövegek megjelenésével szemben, azaz az emberi jogok, az egyenlő méltóság védelme mellett. Vissza kell utasítani minden olyan sértő megnyilvánulást, mely más személyek vagy csoportok ellen irányul, azok vallási vagy nemzeti és etnikai hovatartozása miatt. Ide tartozik például minden rasszista kijelentés, amely sérti a zsidó, a roma emberek méltóságát, vagy a keresztények hitbeli meggyőződését.

A négy történelmi egyház vezetői már aláírták a dokumentumot, a Fidesz, a KDNP és az MSZP is csatlakozott az emberi méltóságról szóló kezdeményezéshez, legutóbb pedig a Duna TV, elsőként a közszolgálati médiumok közül.

A Gondola is csatlakozik a dokumentumhoz és oldalain ehhez kívánja tartani magát szerkesztési elveiben.

gondola
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó