Ruanda a Nemzetközösség tagja lett
2009. november 29. 10:30
Ruandát hivatalosan felvették a Nemzetközösségbe, erről döntött Trinidad és Tobagó-i csúcstalálkozóján a szervezet - jelentette be vasárnap Kigaliban Louise Mushikiwabo ruandai kormányszóvivő. "Kormányom e befogadásban annak a jelentős haladásnak az elismerését látja, amelyet országunk az elmúlt tizenöt évben elért" - mondta a szóvivő, egyben tájékoztatási miniszter, akinek szavait a New Times című ruandai napilap internetes oldala idézte. "A ruandaiak készen állnak azoknak a gazdasági, politikai, kulturális és egyéb lehetőségeknek a kiaknázására, amelyeket a Nemzetközösség hálózata nyújt" - tette hozzá.
 
Az egykori német, majd belga gyarmat Ruanda - Mozambik után - a második olyan tagországa a szervezetnek, amelynek nincs brit gyarmati múltja, s alkotmányos kötelék sem fűzi az Egyesült Királysághoz. A közép-afrikai ország tavaly fejezte ki óhaját, hogy csatlakozna a Nemzetközösséghez, amelyet eddig 53 ország alkotott.
 
MTI
Címkék:
  • „Tudományos” látásmód
    Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
  • Eltüsszentett forradalom
    Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
MTI Hírfelhasználó