MDF: az esztergomi fideszes polgármester "politikai megtorló akcióba" kezdett
2009. december 18. 11:51
Meggyes Tamás fideszes esztergomi polgármester "politikai megtorló akcióba" kezdett azok ellen, akik felemelték szavukat a városvezetés "gyanús" ügyei ellen - mondta Jónás László, az MDF esztergomi elnöke pénteken. Az MDF-es politikus, aki tagja az esztergomi képviselőtestületnek, emlékeztetett arra: októberben az MDF és a Polgári Fórum szervezésében pártok és civil szervezetek élőláncot alkotva tiltakoztak a Meggyes Tamás vezette önkormányzat "antidemokratikus intézkedései" és botrányai miatt. Elmondta azt is: a polgármester és a Fidesz-frakció december 10-én megfosztotta őt szakbizottsági posztjaitól, és helyére egy - szavai szerint - a "Fideszhez rendíthetetlenül hű pártkatonát" ültetett. Hozzátette: vele együtt többen szót emeltek a város eladósítása, a volt jegyző eltávolítása, a Szent István Gimnázium tanárainak elbocsátása ellen, és követelték, hogy állítsák le a Búbánat-völgyi beruházást, ahol "a megalapozott gyanú szerint Meggyes Tamás háza elé közpénzből építenek tavat".
 
Mint kiemelte, Meggyes Tamás a döntés indokául azt hozta fel, hogy az MDF-es képviselő a polgárok részéről beérkezett kérdéseket jogtalanul tette fel neki az esedékes közmeghallgatáson.
 
Az MDF-es politikus felhívta a figyelmet arra: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ismét bizalmat szavazott Meggyes Tamásnak, és őt kívánja jelöltként indítani Esztergomban a jövő évi választásokon.
 
"Ez a bizalom vajon azt jelenti, hogy a Fidesz 2010 tavaszától az egész országra ki kívánja terjeszteni a banánköztársaságokra emlékeztető tisztogatásokkal, megfélemlítésekkel operáló +esztergomi modellt+?" - fogalmazott Jónás László.
 
 
 
MTI
Címkék:
  • A Szent Péter-i Európa védelme
    Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
  • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
    Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
MTI Hírfelhasználó