Népszabadság: aligha manipulált Dávid Ibolya az UD Zrt.-ügyben bemutatott CD-je
2009. december 19. 07:20
A Népszabadság információi és a rendelkezésére álló dokumentumok nem támasztják alá azt az állítást, hogy például a Dávid Ibolya MDF-elnök által bemutatott, és az ellene irányuló adatgyűjtést taglaló hangfelvételek manipuláltak lettek volna - írja a lap szombati számában. A Népszabadság visszautal a Magyar Nemzet három hete megjelent írására, miszerint "az MDF elnöke manipulált, vágott, részben törölt hangfelvétellel robbantotta ki az UD-ügyet. Az igazságügyi hangszakértői vélemény úgy fogalmaz: a titkosszolgálat által rögzített felvételen van egy olyan szakasz, ahol a hang kimarad, majd újra folytatódik a szöveg valahol egy mondat közepén". A lap által ismert igazságügyi szakértői dokumentum nem tartalmaz olyan kitételt, amely bármely nyilvánosságra került felvétel manipulált voltára utalna. A szakértő egy helyen úgy fogalmaz, hogy az általa összehasonlított és grafikus úton is elemzett felvételek "szemmel láthatóan azonosak".
 
MTI
Címkék:
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
  • Szögi Lajos-emléknap
    Nem szép a történet, és nem lehet neki semmilyen fölemelő jelleget adni, nem mutatható fel körülötte jövőbemutató érték.
MTI Hírfelhasználó