Népszabadság: aligha manipulált Dávid Ibolya az UD Zrt.-ügyben bemutatott CD-je
2009. december 19. 07:20
A Népszabadság információi és a rendelkezésére álló dokumentumok nem támasztják alá azt az állítást, hogy például a Dávid Ibolya MDF-elnök által bemutatott, és az ellene irányuló adatgyűjtést taglaló hangfelvételek manipuláltak lettek volna - írja a lap szombati számában. A Népszabadság visszautal a Magyar Nemzet három hete megjelent írására, miszerint "az MDF elnöke manipulált, vágott, részben törölt hangfelvétellel robbantotta ki az UD-ügyet. Az igazságügyi hangszakértői vélemény úgy fogalmaz: a titkosszolgálat által rögzített felvételen van egy olyan szakasz, ahol a hang kimarad, majd újra folytatódik a szöveg valahol egy mondat közepén". A lap által ismert igazságügyi szakértői dokumentum nem tartalmaz olyan kitételt, amely bármely nyilvánosságra került felvétel manipulált voltára utalna. A szakértő egy helyen úgy fogalmaz, hogy az általa összehasonlított és grafikus úton is elemzett felvételek "szemmel láthatóan azonosak".
 
MTI
Címkék:
  • A Szent Péter-i Európa védelme
    Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
  • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
    Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
MTI Hírfelhasználó