Késve utalta a fizetéseket a Csongrád Megyei Önkormányzat
2010. január 13. 14:57
Bár a fedezet meg volt rá, „egy gonoszul kitervelt politikai akció” részeként késve utalta át intézményei dolgozóinak decemberi fizetését a Csongrád Megyei Önkormányzat - közölte Kozma József, a közgyűlés MSZP-SZDSZ frakciójának vezetője szerdán Szegeden. Az államkincstár még az ünnepek előtt átutalta az önkormányzatnak a január eleji járandóságok fedezetét, a dolgozók ennek ellenére csak január 6-án kapták meg fizetésüket - mondta a politikus sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a pénz helyet minden alkalmazott egy névre szóló, december 21-i keltezésű levelet kapott, melyben a megyei fideszes vezetés a kormányt hibáztatta a fizetés csúszásával. A diktatúrák korszakát idézi, hogy a levelet az intézményi dolgozóknak egy listát aláírva, név szerint kellett átvenniük- közölte Kozma József.
 
„A megyei vezetés hazudott”, a bérfizetéshez szükséges forrás rendelkezésre állt. Amikor a kincstár december 21-én, illetve 22-én átutalta a szükséges pénzt a megye számlájára „le állíthatták volna a kormányellenes politikai színjátékot”, és december 23-án vagy legkésőbb a két ünnep között gondoskodhattak volna a dolgozók jogos járandóságának kifizetéséről - fogalmazott a frakcióvezető.
 
Kozma József „súlyos visszaélésnek” tartja, hogy a megyei vezetés politikai célból „packázott” az emberekkel, ezért lemondásra szólította föl Magyar Annát, a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnökét.
 
MTI
Címkék:
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Fideszes szavazatok is kellettek Von der Leyennek
  A német Ursula von der Leyen lesz az Európai Bizottság következő elnöke. A politikus csak nagyon szűk többséget szerzett az Európai Parlamentben, így még meggyűlhet a baja az átláthatóságért kiáltó testülettel. Az EP októberben szavaz majd az új összetételű bizottságról.
 • Az idő urai
  Mivel érdekekről van szó, s jogegyenlőségről, Magyarországnak egy pillanatra sem szabad beleélnie magát abba a vízióba, hogy mostantól a bizottság megváltozik, s felfigyel az aggasztó jelekre, esetleg figyelembe veszi a szavazópolgárok akaratát.
 • Riadólánc: 200 álcivil szervezet támadja a Fidesz jelöltjét
  Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.
MTI Hírfelhasználó