Késve utalta a fizetéseket a Csongrád Megyei Önkormányzat
2010. január 13. 14:57
Bár a fedezet meg volt rá, „egy gonoszul kitervelt politikai akció” részeként késve utalta át intézményei dolgozóinak decemberi fizetését a Csongrád Megyei Önkormányzat - közölte Kozma József, a közgyűlés MSZP-SZDSZ frakciójának vezetője szerdán Szegeden. Az államkincstár még az ünnepek előtt átutalta az önkormányzatnak a január eleji járandóságok fedezetét, a dolgozók ennek ellenére csak január 6-án kapták meg fizetésüket - mondta a politikus sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a pénz helyet minden alkalmazott egy névre szóló, december 21-i keltezésű levelet kapott, melyben a megyei fideszes vezetés a kormányt hibáztatta a fizetés csúszásával. A diktatúrák korszakát idézi, hogy a levelet az intézményi dolgozóknak egy listát aláírva, név szerint kellett átvenniük- közölte Kozma József.
 
„A megyei vezetés hazudott”, a bérfizetéshez szükséges forrás rendelkezésre állt. Amikor a kincstár december 21-én, illetve 22-én átutalta a szükséges pénzt a megye számlájára „le állíthatták volna a kormányellenes politikai színjátékot”, és december 23-án vagy legkésőbb a két ünnep között gondoskodhattak volna a dolgozók jogos járandóságának kifizetéséről - fogalmazott a frakcióvezető.
 
Kozma József „súlyos visszaélésnek” tartja, hogy a megyei vezetés politikai célból „packázott” az emberekkel, ezért lemondásra szólította föl Magyar Annát, a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnökét.
 
MTI
Címkék:
 • Infantilizmus a parlamentben
  A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben
  A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erőszakos fellépésre hív fel a rendőrök ellen, a rendőrség „törvényesen és arányosan” intézkedett a szerda óta tartó tüntetéseken, amelyek szervezői és résztvevői között „Soros György kitartottjai” nagy számban vannak jelen.
 • A vezetők nélküli Európa
  Kormányzati és személyi válságok uralják a nagyobb uniós országok zömét.
 • Az ellenzéki előválasztás egy blöff
  Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten – ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.
MTI Hírfelhasználó