A havazás nem zavarja a balatoni programok egy részét
2010. február 6. 14:35
A Balatonnál a szombaton lehullott hó csak néhány karnevál elmaradását okozta, a tervezett programok közül többet megtartanak például Balatonalmádiban, Révfülöpön, és Badacsonytomajban is - közölte a Balatoni Turisztikai Szolgálat szakértője. A havazás és az időjárás enyhülése következtében leromlott jégminőség miatt a hétvégére tervezett keszthelyi, fonyódi és siófoki jégkarnevál elmarad. Ez nem jelenti azt, hogy a kijelölt jégpályákra nem lehet rámenni, azokon ellenőrzik a kellő jégvastagságot. Siófok jégpályája a hó miatt jelenleg főként fakutyázásra alkalmas, a szolgáltatások folyamatosan működnek. Akadnak jégpályák, amelyeket folyamatosan takarítanak - például Balatonfüreden - és korcsolyázni is jól lehet rajtuk.
 
Nem marad el szombat délután a IV. Révfülöpi Rianás nevű forraltborfőző és farsangi süteménysütő verseny kóstolókkal, Badacsonytomaj strandján is megtartják a jelmezes jeges karnevált, a badacsonylábdihegyi standon nyári hangulatot idéző bulit rendeznek.
 
Balatonalmádiban szombaton és vasárnap délután is játékokat, versenyeket rendeznek a jégpályán forralt bor kíséretében.
 
A kijelölt balatoni jégpályákról és programokról további információkkal a Balatoni Turisztikai Szolgálat www.balatontipp.hu honlapja szolgál.
 
MTI
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó