Megkezdődött a szegénység és a kirekesztés elleni küzdelem európai éve
2010. március 22. 13:14
Ünnepélyesen megkezdődött a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve. A budapesti hétfői megnyitón mondott köszöntőjében Herczog László szociális és munkaügyi miniszter hangsúlyozta: a társadalomban a gyermekek a legkiszolgáltatottabbak, ezért mindenkinek felelősséget kell érezni értük. A tárca vezetője kitért arra, hogy az Európai Uniónak is van kötelezettsége a gyermekekkel szemben, többek között el kell érni, hogy a diákok megszerezhessék azt a tudást, amellyel a későbbiekben munkába állhatnak. A munkanélküliek többsége ugyanis a szakképzettség nélküliek köréből kerül ki - tette hozzá.
MTI
Címkék:
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Megbukott a PC-szóhasználat
  Új körülmény van ugyanis: rengeteg a kamera, és sok jó minőségű videó egyértelművé teszi a bűntényt és a bűnöző személyét, még a jogerős bírósági ítélet előtt.
 • Soha nem volt még ilyen nagy a tét
  Az európai parlamenti választásnak korábban soha nem volt még ilyen nagy tétje - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva.
 • A baloldal 20 éves stratégiája dőlt romba a héten
  A kölcsönös tisztelet és az együttműködési szándék jellemezte az amerikai elnök és a magyar kormányfő megbeszélését. Orbán Viktor erős szövetségest szerzett Donald Trump személyében a politológusok szerint. A két politikus találkozóját jelentős sajtóvisszhang előzte meg.
 • Salvini: Május 26-án bevesszük Európát!
  A népek és nemzetek Európáját hirdette meg az EU-t eddig uraló elittel szemben Matteo Salvini az olasz kormánypárt, a Liga vezetője szombaton Milánóban, az európai szuverenista erők közös EP-választási kampányzáróján.
MTI Hírfelhasználó