Kárpátalján ismét megrongálták a vereckei honfoglalási emlékművet
2010. április 12. 00:08

Alig több mint egy év után ismét meggyalázták a vereckei honfoglalási emlékművet - adta hírül a hétvégén megjelent számában az Ungváron megjelenő Kárpáti Igaz Szó című lap. Az újság beszámolója szerint az esetet a múlt vasárnap fedezte fel egy kárpátaljai magyar idegenvezető, aki egy mosonmagyaróvári turistacsoporttal kereste fel a honfoglalási emlékművet. Mint a lapnak elmondta, a vandál cselekedet elkövetői gázolajjal öntötték le az emlékművet, és meggyújtották. A lángokban elégtek a koszorúk, az oltárkő egyik oldalán lévő kereszt pedig valósággal szétporladt, s az egész emlékmű alsó részét korom fedte - olvasható a beszámolóban.

A beszámoló szerint a gyújtogatás előtt az emlékművet valamilyen eszközzel megpróbálták szétverni.

A lap érdeklődésére Magyarország ungvári főkonzulátusán azt közölték, hogy nem rendelkeznek információval a rongálásról, s a helyileg illetékes volóci járási rendőrség vezetője is arról tájékoztatta az újság szerkesztőségét, hogy az ügyben eddig semmilyen bejelentést nem kaptak.

A vereckei honfoglalási emlékművet legutóbb tavaly márciusban gyalázták meg, vélhetően ukrán nacionalisták.

MTI
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
 • Még megvédhető a demokrácia és a szabadság
  Ez a vasárnapi EP-választás nem más, mint egy újabb népszavazás a betelepítési kvótáról, ahol a Fideszre leadott minden szavazat a nemzeti szuverenitás megvédését szolgálja.
 • Európai egyesült rémálmok
  Ma még sok száz millió realista európai reméli, hogy az Európai Egyesült Államok hirdetőinek, köztük Gyurcsány Ferenc feleségének nem lesz igaza.
MTI Hírfelhasználó