Kárpátalján ismét megrongálták a vereckei honfoglalási emlékművet
2010. április 12. 00:08

Alig több mint egy év után ismét meggyalázták a vereckei honfoglalási emlékművet - adta hírül a hétvégén megjelent számában az Ungváron megjelenő Kárpáti Igaz Szó című lap. Az újság beszámolója szerint az esetet a múlt vasárnap fedezte fel egy kárpátaljai magyar idegenvezető, aki egy mosonmagyaróvári turistacsoporttal kereste fel a honfoglalási emlékművet. Mint a lapnak elmondta, a vandál cselekedet elkövetői gázolajjal öntötték le az emlékművet, és meggyújtották. A lángokban elégtek a koszorúk, az oltárkő egyik oldalán lévő kereszt pedig valósággal szétporladt, s az egész emlékmű alsó részét korom fedte - olvasható a beszámolóban.

A beszámoló szerint a gyújtogatás előtt az emlékművet valamilyen eszközzel megpróbálták szétverni.

A lap érdeklődésére Magyarország ungvári főkonzulátusán azt közölték, hogy nem rendelkeznek információval a rongálásról, s a helyileg illetékes volóci járási rendőrség vezetője is arról tájékoztatta az újság szerkesztőségét, hogy az ügyben eddig semmilyen bejelentést nem kaptak.

A vereckei honfoglalási emlékművet legutóbb tavaly márciusban gyalázták meg, vélhetően ukrán nacionalisták.

MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó